magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

PONY EXPRESS: Pošlite list „koňmo“
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny      Aug 08 2003 - 11:27 GMT
Koňská pošta nezanikla. V našom meste ju stále udržuje košický Western klub, účastník československej vetvy Pony expressu. V nedeľu 10. 8. sa budete mať možnosť s týmto klubom zoznámiť rovnako ako aj so štruktúrou doručovania koňskej pošty. Prezentácia začína o 16,00 Pri súdkoch, čiže na brehu Hornádu pred ahanovcami. Pôjde o atraktívnu akciu, na ktorej nebudú chýbať zruční jazdci a kone.

Pony Express aj v tomto roku za deväť dní prepraví poštové zásielky cez územie štyroch štátov na trase dlhej 2400 kilometrov. Ako nám povedal šerif slovenskej vetvy Pony Expressu Rudolf Vass, v tom čase tam otvoria svoj poštový úrad. Každý bude mať možnosť priniesť svoj list, alebo pohľadnicu, ktoré chce niekomu doručiť. Nesmú však chýbať známky.

Pony Express bude mať svoju poštovú schránku Pri súdkoch až do 15. augusta, kedy jazdci poštu preberú a roztriedia, aby ju rozniesli do ďalších troch „koňských“ poštových úradov na Slovensku, odkiaľ bude putovať ďalej – aj do Nemecka, Čiech a Poľska.

sivo   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]