magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Primátor sa stretol so švajčiarskym pastorom Erichom Theisom
@ Aktuálne -> Verejná správa      Nov 13 2003 - 09:07 GMT
(Magistrát mesta Košice – tlačová správa) -- Primátor Zdenko Trebuľa sa včera (12. 11. 2003) stretol so švajčiarskym pastorom v evanjelizačnej službe Erichom Theisom, pastorom zboru vo švajčiarskom Schauffhausene André Jensterom a zástupcami kresťanských cirkví združených v košickej Evanjelickej aliancii (tvoria ju Bratská jednota baptistov, Evanjelická cirkev a.v., Reformovaná kresťanská cirkev a Apoštolská cirkev.) Dôvodom návštevy známeho švajčiarskeho pastora v Košiciach sú otvorené evanjelizačné stretnutia pod názvom Naplnený život a duchovné semináre, ktoré Erich Theis na pozvanie zboru Apoštolskej cirkvi vedie v našom meste od 10. do 15. novembra.

Primátor informoval Ericha Theisa o ekumenickom spoločenstve cirkví, ktoré pôsobí na území mesta, aj o práci komisie cirkví pri mestskom zastupiteľstve. Upozornil na to, že úroveň našej ekumény nám v dobrom závidia v mnohých európskych mestách. Je odrazom tolerancie, dobrých vzťahov, ale aj silnej tradície multinacionálnej komunity, ktorú sa darí v Košiciach udržiavať. Erich Theis hovoril o skúsenosti zo Schauffhausenu, kde úzko spolupracuje desať tamojších rozličných cirkví a poďakoval primátorovi za podporu menších cirkví. Veľkú časť stretnutia venovali potom primátor, pastor a ďalší hostia zaujímavej debate o širších filozofických otázkach, ktoré zaujímajú súčasníkov.

Erich Theis (1940) sa narodil a vyrastal v Nemecku, vyše 25 rokov žije vo švajčiarskom Schauffhausene a pôsobí vo vedení tamojšieho kresťanského zboru. V roku 1964 založil evanjelizačný tím Dobrá správa. Podstatou jeho misijnej práce je viesť ľudí k tomu, ako nájsť Krista a ako žiť s Kristom. Pôsobil v Argentíne, Kanade, USA, Indii, Nemecku, na Slovensku.
Misie v Košiciach začal na pozvanie Apoštolskej cirkvi. Od roku 2001 evanjelizačné stretnutia pripravujú cirkvi združené v košickej Evanjelickej aliancii aj v iných mestách, sú otvorené pre všetkých bez rozdielu vierovyznania.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]