magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Budova na Vodárenskej 8 sa bude rekonštruovať
@ Aktuálne -> Verejná správa      Nov 28 2003 - 08:48 GMT
Nedávno sme vás informovali o sťahovaní Rómov zo zdevastovanej budovy na Vodárenskej č.8 na Lunik IX. Náklady spojené s búraním bloku magistrát vyčíslil na 3 milióny. Zdá sa, že tieto peniaze môže mesto ušetriť, ba dokonca na tejto nehnuteľnosti profitovať. Správu o ďalšom postupe pri zhodnotení budovy sme získali z Magistrátu mesta Košice.

(Magistrát mesta Košice – tlačová správa) -- Zdevastovanú budovu na Vodárenskej 8, z ktorej sa v stredu vysťahovalo 20 rodín, mesto s najväčšou pravdepodobnosťou nebude búrať.

Pôvodný zámer magistrátu bol budovu zbúrať. Odhadované náklady na likvidáciu Vodárenskej 8 a hlavne na uloženie stavebnej sutiny, sú okolo troch miliónov korún. Keďže súkromná spoločnosť Ekostar, ktorá vlastní vedľajšiu budovu na Vodárenskej 6, prejavila záujem o odkúpenie, mesto kvôli ušetreniu prostriedkov zmenilo pôvodný zámer. O odpredaji budovy by mali rozhodnúť poslanci mestského zastupiteľstva na decembrovom rokovaní. Dovtedy bude do budovy znemožnený prístup a bude strážená.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]