magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Partnerský Miskolc oslávil svoj sviatok, blahoželal aj primátor Košíc
@ Aktuálne -> Verejná správa      May 12 2004 - 08:02 GMT
(Magistrát mesta Košice – tlačová správa) -- Partnerské maďarské mesto Miskolc oslávilo v utorok 11. marca svoj sviatok. Popoludní zasadlo slávnostné valné zhromaždenie mesta, na ktorom ocenili vážené osobnosti. Večer sa v kostole minoritov uskutočnila ďakovná bohoslužba za mesto a po nej koncert na Radničnom námestí. Na všetkých podujatiach sa na pozvanie primátora Miskolca Sándora Káliho zúčastnil primátor Košíc Zdenko Trebuľa, ktorý všetkým obyvateľom mesta zablahoželal k sviatku a vyslovil presvedčenie, že naše výborné partnerské vzťahy sa budú rozvíjať aj v budúcnosti.

Panovník František Jozef I. udelil 11. mája 1909 mestu Miskolc mestský zákon. Od tejto významnej udalosti sa začala odvíjať nová kapitola v živote tohto maďarského mesta. Výsady mesta urobili Miskolc príťažlivým centrom aj pre susediace krajiny, priniesli rozvoj obchodných vzťahov, nové tradície a osobitú atmosféru, ktorá výrazne prispela k prekvitaniu a rozvoju jedinečného aspektu mesta Miskolc. Tento rok ozvláštni oslavy mesta vstup krajiny do Európskej únie.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]