magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Témou rokovania možnosti spolupráce KSK a UPJŠ
@ Aktuálne -> Verejná správa      Jun 03 2004 - 07:44 GMT
(Košický samosprávny kraj - tlačová správa) -- O možnostiach spolupráce v rámci projektov uchádzajúcich sa o financie zo štrukturálnych fondov Európskej únie a možnom partnerstve v ďalších oblastiach rokoval včera predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rudolf Bauer s rektorom Univerzity P. J. Šafárika (UPJŠ) v Košiciach Vladimírom Babčákom a prorektorom Alexandrom Feherom.

Vladimír Babčák informoval predsedu KSK o snahe univerzity vyriešiť problém zefektívnenia prevádzky botanickej záhrady, ktorá je vedecko – pedagogickým pracoviskom UPJŠ a súčasne poskytuje služby aj verejnosti. UPJŠ pripravuje s týmto zámerom viacero opatrení a podnikateľských aktivít.

Univerzitu podľa jej vedenia v najbližších rokoch čaká dynamický rast, bude otvárať nové študijné odbory žiadané v praxi a počet jej študentov by mal vzrásť zo súčasných 5600 poslucháčov na takmer 10 tisíc. Ako povedal Alexander Feher, to si vyžiada zvýšené nároky na ubytovacie miesta v internátoch, ktorých je aj v súčasnosti pre potreby UPJŠ málo.

Univerzita má 1510 ubytovaných študentov, no eviduje až okolo 3500 záujemcov o ubytovanie v internátoch. V tejto súvislosti požiadal rektor UPJŠ predsedu KSK o pomoc pri poskytovaní ubytovania v košických stredoškolských internátoch v pôsobnosti KSK v prípade, ak ich kapacitu nenaplnia študenti stredných škôl.

Text: Soňa Jakešová

Domovské stránky KSK: www.kosice-region.sk   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]