magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Budapeštiansky primátor popri hľadaní svojich koreňov navštívil aj košického primátora
@ Aktuálne -> Verejná správa      Jun 17 2004 - 08:53 GMT
(Magistrát mesta Košice – tlačová správa) -- Primátor Košíc Zdenko Trebuľa sa včera stretol s primátorom hlavného mesta Maďarskej republiky Gáborom Demszkym. Budapeštiansky primátor bol v Košiciach na súkromnej návšteve. „Pán Demszky sa venuje hľadaniu svojich koreňov. Píše knihu o svojej rodine a jej histórii a naše mesto v nej bude mať veľmi zaujímavé miesto. Starí rodičia pána primátora sú totiž pochovaní na cintoríne Rozália, jeho otec absolvoval v Košiciach premonštrátske gymnázium na Kováčskej ulici,“ vysvetlil zaujímavý dôvod návštevy Zdenko Trebuľa. Popri tejto časti návštevy však obidvaja primátori hovorili aj o pracovných záležitostiach.

„Nadviazali sme na naše diskusie zo Štrasburgu, kde sme sa v máji zúčastnili za stretnutí Štrasburského klubu, ktorého členmi sú primátori hlavných miest a metropol nových členských krajín EÚ. Hovorili sme o tom, že na jeseň by do Košíc malo prísť niektoré z budapeštianskych divadiel, ktoré by v našom Štátnom divadle uviedlo inscenáciu populárnej Grófky Marice, alebo iného operetného diela maďarského autora. Možno to bude v rámci festivalu nezávislých divadiel, alebo samostatne. Zároveň sme hľadali aj možnosti na usporiadanie výstavy, alebo iného kultúrneho podujatia, ktorým by sa na oplátku prezentovali v Budapešti Košice.“ Gábor Demszky bol vo víkendových voľbách zvolený za poslanca Európskeho parlamentu. „Získal dokonca najvyšší počet hlasov, k čomu mu veľmi rád zablahoželal,“ dodal Zdenko Trebuľa.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]