magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Poslanci KSK schválili dvojmiliónovú výpomoc pre správu košických polikliník
@ Aktuálne -> Verejná správa      Jun 22 2004 - 08:16 GMT
Košice 21. júna (TASR) - Poslanci Košického samosprávneho kraja na 18. zasadnutí schválili dvojmiliónovú návratnú finančnú výpomoc pre Správu zdravotníckych zariadení (SZZ) na riešenie najakútnejších záväzkov košických polikliník.

SZZ je príspevková organizácia KSK, ktorá vznikla 1. apríla transformáciou bývalých šiestich polikliník. Ich neuhradené záväzky, pochádzajúce z činnosti predchádzajúcich manažmentov, predstavovali vyše 43,5 milióna Sk. "Cieľom je, aby bolo možné vyrovnať staré dlhy a aby sa predišlo možným penále hlavne zo strany Sociálnej poisťovne," vysvetlil zámer regionálnej samosprávy košický župan Rudolf Bauer. Úver pochádza z vlastných príjmov KSK a doba splatnosti je tri roky.

Poslanci sa dnes rozhodli stiahnuť z rokovania strategický materiál, ktorý určoval zámery rozvoja kultúry a kultúrnych organizácií v pôsobnosti KSK do roku 2013. Na najbližšie, augustové zasadnutie zastupiteľstva odložili aj prerokovanie správy o činnosti Agentúry na podporu regionálneho rozvoja KSK.

Košické regionálne zastupiteľstvo schválilo doplnok k všeobecne záväznému nariadeniu o poskytovaní dotácií, v ktorom spresnilo niektoré ustanovenia. Ide o finančný objem 5 miliónov Sk určený na drobnú finančnú výpomoc pre právnické a fyzické osoby, pričom o žiadosti na sumu do 100 tisíc Sk môže rozhodnúť župan, o vyšších čiastkach musia hlasovať poslanci.

Na programe rokovania zastupiteľstva boli aj viaceré majetkové veci. Okrem iného poslanci schválili odpredaj hotela Eurobus aj s pozemkami na Zemplínskej Šírave za cenu 22,3 milióna Sk. Zaoberali sa tiež informačnými správami o pripravovaných európskych projektoch. Odobrili vstup KSK do projektu "Robinwood" v rámci Iniciatívy spoločenstva Intereg III C a do projektu Observatórium vzťahov medzi EÚ a Latinskou Amerikou. "Znamená to, že KSK sa etabluje v Európe regiónov ako partner iných európskych regiónov pri riešení regionálnych problémov. Ide o výmenu skúseností v oblasti využívania alternatívnych zdrojov energií, hlavne biomasy. V druhom prípade je to dokonca cez oceán a znamená trojročný projekt spolupráce európskych regiónov s Latinskou Amerikou," spresnil Bauer.

Poslanci KSK okrem iného schválili aj dohodu o spolupráci medzi KSK a talianskym regiónom Umbria, ktorú by mal Bauer v začiatkom júla podpísať.

V závere rokovania poslanci súhlasili s vymenovaním Pavla Šoltésa do funkcie generálneho riaditeľa Správy ciest KSK. Odsúhlasili tiež návrh odmeny podpredsedu KSK a mesačného platu hlavného kontrolóra. V oboch prípadoch išlo o úpravu z 36200 na 42 tisíc Sk vyplývajúcu z valorizácie tarifných platov zamestnancov vo verejnej službe.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]