magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Košická zoo odmení výborných žiakov bezplatným vstupom
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny      Jul 02 2004 - 07:27 GMT
Košice 1. júla (TASR) - Bezplatným vstupom odmení košická zoo v prvú prázdninovú nedeľu žiakov, ktorí sa preukážu vysvedčením s výborným prospechom.

Začne sa tým prázdninový kolotoč nedeľných zábavných podujatí pre deti, ktorý potrvá do konca augusta, informoval riaditeľ zoo Karol Seman. Každú nedeľu pritom predstavia zábavnou formou iné zvieratko a deti si môžu o ňom zasúťažiť. Prvú júlovú nedeľu sú na rade opice.

Košická zoologická záhrada - 288 hektárovou výmerou tretia najväčšia v Európe - si práve dnes pripomína 25. výročie založenia. Podľa Semana je atraktívna nielen vzácnymi zvieratami z piatich kontinentov, ale aj aktivitami, ktorých cieľom je obohatiť mladých návštevníkov o vedomosti o prírode a praktické poznatky o chove zvierat. Vybudovali v nej aj botanický náučný chodník o rastlinách, drevinách a kríkoch. Postupne sa z nej stáva veľká atraktívna školská trieda, povedal Seman. Vlani realizovali pilotný projekt so ZŠ na Postupimskej ulici, ktorej žiaci trávili jeden vyučovací deň v mesiaci v zoo. Jej vedenie si z nich chce vytvoriť sprievodcovský zbor.

Zoo vydáva aj Zborníček o zvieratkách, do ktorého prispievajú košické deti. Jeho maskota - Zoomachuľka - navrhla Veronika Zvadová zo ZŠ na Trebišovskej ulici.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]