magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Aljašský malamut Bering z ČR zvíťazil v súťaži psov - silákov v ťahaní záťaže
@ Šport -> Podujatia      Jul 06 2004 - 07:28 GMT
Jaklovce 3. júla (TASR) - Aljašský malamut Bering majiteľky Katky Trněnej z českej Biskitnej nad Jihlavou zvíťazil v súťaži psov - silákov v ťahaní nákladu (weihgt pulling), ktorá sa konala dnes (sobota - 3. júl) na Kynologickom dni v Jaklovciach v okrese Gelnica.

Bering vyhral Medzinárodné majstrovstvá Slovenska vo weight pullingu v konkurencii takmer 40 psov, keď potiahol na vozíku, postavenom na koľajniciach spolu 2100 kilogramov naložených betónových kociek, informoval za organizátorov Marek Tremko z jaklovského klubu Severan.

Víťaz bol ťažký 35 kilogramov. Potiahol teda 60-násobok vlastnej hmotnosti a stal sa absolútnym šampiónom weight pullingu. Vlaňajší slovenský rekord prekonal o 95 kilogramov.

Každý pes mal osem pokusov a jeden opravný. Náklad musel psí silák potiahnuť na vzdialenosť 10 metrov do limitu desiatich sekúnd. Keďže psy nemajú rady teplo, podmienky na súťaž nemali dnes najideálnejšie.

Ako uviedol Tremko, Bering je aj európskym šampiónom, keď na vlaňajšej súťaži v českom meste Lipové Lázně potiahol na vozíku až 4650 kilogramov.

Slovenské medzinárodné majstrovstvá boli zaradené do historicky prvého európskeho pullingového seriálu European Weight Pulling Acana Cup 2004.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]