magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Približne 5000 ľudí prišlo na cyrilometodskú odpustovú slávnosť do Sečoviec
@ Aktuálne -> Región      Jul 06 2004 - 07:46 GMT
Sečovce 5. júla (TASR) - Približne 5 tisíc gréckokatolíckych veriacich, najmä zo Zemplína, prišlo na dvojdňovú odpustovú slávnosť do farnosti sv. Cyrila a Metoda v Sečovciach v okrese Trebišov, ktorá dnes vyvrcholila archijerejskou svätou liturgiou.

Biskup Košického apoštolského exarchátu Milan Chautur v homílii upozornil okrem iného na častý odklon od cyrilo-metodskej tradície a uctievanie novodobého pohanstva - materiálnych výhod a konzumného spôsobu života. "Ak chceme hovoriť o cyrilo-metodskej tradícii, je dôležité predovšetkým zveľaďovať kresťanské myslenie a cítenie. Len tak dáme najavo, že si ctíme sv. Cyrila a Metoda, ktorí nám priniesli kresťanstvo, vieru v Boha a iný pohľad na život," zdôraznil vladyka Chautur.

Biskup vyjadril sklamanie nad tým, že sa do európskej ústavnej zmluvy nedostala zmienka o Bohu a kresťanstve. Podľa neho Európu neformoval islam ani ateistická filozofia. Jej kultúra má kresťanské korene, ktoré chce dnešný Európan preťať, dodal.

Solúnski bratia sú už sedem rokov patrónmi Košického apoštolského exarchátu gréckokatolíckej cirkvi.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]