magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Asociácia európskych novinárov bude mať svoj 42. kongres v Košiciach
@ Aktuálne -> Médiá      Jul 08 2004 - 15:02 GMT
Košice 8. júla (TASR) - Najbližší 42. kongres Asociácie európskych novinárov (AEN) sa po prvý raz uskutoční v Košiciach.

S cieľom prezentovať mesto a región tvoriaci budúcu súčasť novej schengenskej hranice Európskej únie, sa jeho prípravy ujala slovensko-európska kultúrna spoločnosť so sídlom v Košiciach FEMAN, informoval na dnešnom stretnutí s novinármi predseda spoločnosti Eduard Buraš.

Kongres AEN sa uskutoční v termíne od 8. do 11. októbra a organizátori očakávajú účasť približne 70 novinárov z členských a asociovaných štátov EÚ vrátane Turecka. "Tešíme sa, že Košice budú hostiteľom tohto kongresu popri takých mestách ako bol Lisabon, Thessaloniki, Budapešť, Madrid, San Remo, čo je veľmi dôležité a myslím si aj prospešné pre región a pre nás," konštatoval Buraš. Pripomenul, že vedomosti európskych novinárov o Slovensku sú často nedostatočné a niekedy aj skreslené. "Našou prioritnou ambíciou je dosiahnuť v tomto zmenu," dodal.

Neziskové združenie FEMAN, s prívlastkom slovensko-európska kultúrna spoločnosť, vzniklo v roku 2000 s cieľom podporovať medzinárodnú kultúrnu spoluprácu s dôrazom na národnostné menšiny. Medzi jeho najznámejšie aktivity patrí každoročný európsky Kultúrny festival národov a národností a Slovensko-nemecké dni porozumenia.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]