magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Agentúra na podporu regionálneho rozvoja priniesla KSK 3,8 milióna Sk
@ Aktuálne -> Verejná správa      Jul 12 2004 - 08:34 GMT
Košice 9. júla (TASR) - Tri zo štyroch projektov Agentúry na podporu regionálneho rozvoja Košice, podaných v roku 2003 do európskych grantových schém, boli do dnešného dňa úspešné. Ich celkový prínos pre Košický kraj predstavuje vo finančnom vyjadrení 3,8 milióna Sk.

Pri príležitosti ročného pôsobenia agentúry, o ktorej založení rozhodlo zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja v apríli minulého roka, o tom novinárov informoval jej riaditeľ Andrej Šteiner. Podľa zákona o neziskových organizáciách ju zaregistrovali presne pred rokom 9. júla.

Od začiatku tohto roka agentúra spolu s odbormi Úradu KSK a konečnými užívateľmi napísala štyri projekty v operačnom programe Základná infraštruktúra s celkovou hodnotou asi 90 miliónov korún. V súčasnosti v rámci rovnakého programu jej pracovníci pripravujú ďalšie dva projekty v hodnote 50 až 70 miliónov Sk.

Podľa vedúceho odboru regionálneho rozvoja KSK Petra apáka, hlavným prínosom agentúry je príprava kvalitných projektov, ktoré pritiahnu investície a vytvoria podmienky pre rozvoj kraja. Za rovnako dôležitú však považuje jej vzdelávaciu činnosť. "Ich sila spočíva v tom, že nám pripravujú odborníkov a ľudí, aby boli sami schopní písať kvalitné projekty a týmto spôsobom zmnožiť našu kapacitu tak, aby sme mali čo najviac úspešných projektov schopných financovania či z verejných zdrojov, alebo predovšetkým zo štrukturálnych fondov," uviedol apák.

Agentúra je podľa košického župana Rudolfa Bauera po roku činnosti fungujúcou profesionálnou inštitúciou, ktorá významne pomáha kraju. Pripomenul, že v tímovej spolupráci s KSK hrala dôležitú úlohu pri príprave projektov Základnej infraštruktúry v celkovej hodnote vyše 140 miliónov Sk. Za jej najväčší úspech označil "čerstvé" oznámenie ministerstva výstavy a regionálneho rozvoja o schválení financovania rekonštrukcie michalovskej nemocnice. Bauer ocenil aj komunikáciu agentúry s centrálnymi orgánmi a jej prínos pri školení inštitúcií KSK.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]