magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Strojárska firma Kuenz chce realizovať v Kechneci investíciu za 278 miliónov Sk
@ Aktuálne -> Región      Jul 13 2004 - 15:02 GMT
Bratislava 13. júla (TASR) - Investíciu v celkovej hodnote 278,3 milióna Sk plánuje realizovať v rokoch 2004 až 2007 v priemyselnom parku Kechnec strojárska firma Kuenz - SK, s. r. o, Košice, ktorá je dcérou rakúskej spoločnosti Hans Kunz GmbH.

Spoločnosť Kuenz chce v lokalite neďaleko Košíc vybudovať závod na výrobu nosných častí špeciálnych žeriavov, kontajnerových žeriavov, žeriavov pre elektrolýzu a zariadení pre vodné diela. Investíciou sa bezprostredne vytvorí 88 nových pracovných miesta a podľa predpokladov by mala priniesť aj 22 nepriamych pracovných miest.

Spoločnosť Kuenz požiadala vládu SR o poskytnutie investičných stimulov vo forme daňových úľav, a to do výšky 81,2 miliónov Sk. Priemyselný park Kechnec sa nachádza v okrese Košice-okolie, kde sa miera nezamestnanosti pohybuje okolo 23 % a aj preto ministerstvo hospodárstva odporúča vláde žiadosť o poskytnutie investičných stimulov schváliť. Vyplýva to z návrhu MH na poskytnutie podpory pre spoločnosť Kuenz SK.

Investícia je rozdelená na stavebnú a strojno-technologickú časť. Stavebná časť zahàňa výstavbu dvoch výrobných hál s výmerou 4 500 štvorcových metrov. Strojno-technologická časť bude obsahovať najnovšie stroje a zariadenia na spracovanie a výrobu oceľových konštrukcií. V prípade spoločnosti Kuenz SK pôjde o sofistikovanú finálnu výrobu s vysokou pridanou hodnotou. V roku 2013 by mala dosiahnuť kapacitu výroby s finančným objemom tržieb za predaj vlastných výrobkov a služieb v hodnote 1,916 miliardy Sk.

Počas realizácie investície sa predpokladá viac ako 30 % domácich subdodávateľov.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]