magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Financovanie výstavby bytov v MČ Košice - Dargovských hrdinov je zastavené
@ Aktuálne -> Verejná správa      Jul 13 2004 - 15:16 GMT
Bratislava/Košice 13. júla (TASR) - Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja (MVRR) SR zastavuje financovanie výstavby bytov v mestskej časti (MČ) Košice - Dargovských hrdinov a žiada refundáciu poskytnutých dotácií. Oznámila to dnes hovorkyňa rezortu výstavby Silvia Varagyová.

K uvedenému rozhodnutiu rezort dospel potom, čo koncom minulého týždňa rokovali zástupcovia MVRR so starostom MČ Košice – Dargovských hrdinov Ladislavom Lumtzerom a predstaviteľmi spoločnosti K-BUILD o možnom riešení dostavby 150 bytových jednotiek v menovanej MČ. V tejto súvislosti rezortný šéf László Gyurovszky rozhodol, že z hľadiska ekonomických rizík a spreneverenia peňazí zo strany žiadateľa poskytovanie dotácií na financovanie výstavby spomínaných bytov zastavuje a žiada nielen refundáciu doteraz uvoľnených dotácií, ale na základe príslušného zákona aj úhradu relevantných sankcií.

Zámerom spoločnosti K-BUILD bolo dokončiť výstavbu bytov na sídlisku Furča po konkurznej spoločnosti KAME Slovakia Group. Táto predstava je však nereálna, nakoľko bez vyjasnenia majetkovoprávnych vzťahov k tejto rozostavanej stavbe nie je možné, aby v jej dokončovaní pokračoval iný zhotoviteľ.

Ako jediné schodné riešenie navrhol rezort výstavby dokončenie výstavby 150 bytových jednotiek formou súkromnej iniciatívy, byty by sa teda mali odpredať do vlastníctva fyzických osôb bez účasti dotácie štátu. Z výťažku navrhuje MVRR SR uhradiť aspoň časť dlhov.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]