magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Na Zemplínskej šírave je kvôli vrtošivému počasiu podstatne menej návštevníkov
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny      Jul 19 2004 - 07:47 GMT
Zemplínska šírava 17. júla (TASR) - Chladné a upršané počasie na Zemplínskej šírave má v porovnaní s minulým rokom za následok citeľný úbytok rekreantov. Počas pracovného týždňa sú pláže poloprázdne, o niečo lepšia je situácia cez víkend.

"Počasie sa v tomto roku nevyvíja tak, ako by sme si predstavovali, ako by to malo v lete vyzerať. V predchádzajúcich rokoch leto začínalo možno už v máji a v tomto roku úplne vypadol máj, jún a aj ten úvod v mesiaci júl je taký trošku rozčarovaný," uviedol dnes (sobota, 17. 7.) pre TASR riaditeľ Správy cestovného ruchu (SCR) Vinné Miroslav Juro. Dodal, že zatiaľ neevidoval nejaké sťažnosti rekreantov na pripravenosť stredísk a pláží. "So službami sme spokojní, som tu s manželkou a s tromi deťmi a myslím si, že je to tu podstatne lepšie ako na Domaši," vyznal sa ¼uboš zo západného Slovenska. Dodal, že spokojný je aj s čistotou priestranstiev.

LTS Vinné už pred začatím letnej sezóny upravovala štrkopieskové pláže a dávala do kopy sociálne zariadenia. SCR Vinné podľa Jura v tomto roku veľký objem financií neinvestovala, pretože rapídne stúpli náklady na asi 80 zamestnancov. V blízkej budúcnosti chce SCR realizovať náročnejšie grantové projekty, ktoré zvýšia návštevnosť stredísk.

Vedenie SCR na Zemplínskej šírave predpokladalo v tomto roku návštevnosť asi pol milióna rekreantov. Aká však skutočne bude, bude závisieť v mnohom aj od počasia nadchádzajúcich letných dní.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]