magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Košický KÚ rozdelil pre prevenciu kriminality v kraji 5, 43 milióna korún
@ Aktuálne -> Verejná správa      Jul 28 2004 - 10:08 GMT
(TASR) - Na podporu programov v rámci prevencie kriminality dostal Košický kraj zo štátneho rozpočtu na tento rok 5,43 milióna korún.
Z celkového objemu je takmer 4,5 milióna korún určených na zabezpečenie kamerového monitorovacieho systému pre mestá Košice a Spišská Nová Ves a šesť prihraničných zemplínskych obcí Petrovce, Koromľa, Porúbka, Vojnatina, Priekopa a Husák. Zvyšné prostriedky pôjdu na prevádzku monitorovacieho systému a na činnosť Poradne pre obete domáceho násilia v Košiciach.

Prednosta Krajského úradu (KÚ) v Košiciach Ján Dolný dnes so starostami spomínaných obcí a primátorkou Spišskej Novej Vsi Annou Fedorkovou podpísali zmluvy o poskytnutí štátnych prostriedkov. Ako konštatoval, z hľadiska trestnej činnosti najväčším problémom týchto obcí je prevádzačstvo a pašovanie cigariet. Podľa starostov monitorovací systém hoci s jednou kamerou a fakt, že odteraz budú môcť v obci používať nočné osvetlenie, zvýši pocit bezpečia u tamojších obyvateľov. Ide o menšie obce v sobraneckom okrese, v ktorých žije od 140 do 440 obyvateľov a kde miera nezamestnanosti dosahuje 40 až 50 percent.
"Ide hlavne o zachytenie alebo sledovanie pohybu cudzích osôb v obciach, ktoré k nám môžu prenikať cez ukrajinskú hranicu a robiť tam prípadnú trestnú činnosť. Celý systém bude napojený na políciu, ktorá bude prípadné opatrenia zabezpečovať v spolupráci so starostami," uviedol po podpise zmlúv pred novinármi prednosta KÚ.

Spišská Nová Ves so 40-tisíc obyvateľmi už síce štvorkamerový monitorovací systém má, ďalších 300-tisíc korún jej pomôže rozšíriť ho do ďalších častí mesta. Zmluva s mestom Košice na 500-tisícový príspevok by mala byť podpísaná v auguste.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]