magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V deviatich mestách a obciach Spiša vyhlásili 3. stupeň povodňovej aktivity
@ Aktuálne -> Región      Jul 29 2004 - 13:06 GMT
Spišská Nová Ves 29. júla (TASR) - Tretí stupeň povodňovej aktivity vyhlásili do dnešného rána v deviatich mestách a obciach Spišskonovoveského a Gelnického okresu, kde problémy spôsobujú miestne toky. Na väčších riekach a potokoch je situácia pokojnejšia. Napríklad na rieke Hnilec platí odo dneška od 6. hodiny druhý stupeň povodňovej aktivity.

Vytrvalý dážď zdvihol hladiny miestnych tokov v Krompachoch, Gelnici, Veľkom Folkmári a Hincovciach, kde už v stredu večer vyhlásili najvyšší tretí stupeň. Počas noci a dnešného rána k nim pribudli Margecany, Prakovce, Žakarovce, Helcmanovce i Matejovce nad Hornádom.

Vedúci odboru civilnej ochrany Obvodného úradu v Spišskej Novej Vsi Viliam Štubňa pre TASR uviedol, že škody zatiaľ nie sú vyčíslené. Rozvodnené miestne toky zaplavili viacero domov, záhrad, poškodili miestne komunikácie, lávky a lokálne studne. V Matejovciach n/Hornádom prívalová voda znehodnotila prameň obecného vodovodu, takže obyvateľov núdzovo zásobujú cisternami.

Záchranné práce organizujú miestne samosprávy. V spolupráci s občanmi a ďalšími zložkami robia pieskové hrádze, odstraňujú prekážky z korýt miestnych tokov a čistia zanesené priepuste.

Povodňová komisia Obvodného úradu v Spišskej Novej Vsi, ktorá pracuje od stredajšieho popoludnia, opätovne zasadla dnes o 9. hodine.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]