magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Kaník: Na aktivačné práce je dostatok financií pre všetkých nezamestnaných
@ Aktuálne -> Verejná správa      Aug 04 2004 - 08:03 GMT
Košice 3. augusta (TASR) - Na aktivačné práce pri odstraňovaní následkov povodní na východnom Slovensku je dostatok finančných prostriedkov. V Košiciach to pred novinármi počas zasadnutia Krajskej povodňovej komisie dnes vyhlásil minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR ¼udovít Kaník.

Na východe sa zaujímal o situáciu v povodňových oblastiach a pri tejto príležitosti vyzval starostov obcí, aby nielen pri likvidácii dôsledkov, ale aj pri preventívnych prácach využívali pomoc nezamestnaných občanov.

"Mali by sme myslieť už dopredu, že takáto udalosť môže nastať kedykoľvek. Ak je vodný tok čistý, dostatočne hlboký a nie sú v ňom prekážky, odpadky a smeti, je omnoho väčšia pravdepodobnosť, že nedôjde k škodám. Preto by všetci starostovia mali na to myslieť nielen keď sa už udalosť stane, ale dopredu a využívať ľudí, ktorí môžu byť nasadení na aktivačné práce," uviedol minister.

Objem prostriedkov je podľa jeho slov dostatočný. "Keby všetci, ktorí nie sú zamestnaní, nastúpili hneď zajtra, máme dostatok prostriedkov, aby im mohli byť vyplácané aktivačné príspevky a aby aj obce dostali príspevok, ktorý je potrebný," vyhlásil Kaník. Zdôraznil, že problém nie je vo financiách, práce len treba zorganizovať a požiadať úrady práce o týchto ľudí. "Keď starosta povie, že potrebuje 300, tak bude mať 300 ľudí k dispozícií, a môžu prísť aj z okolitých piatich obcí," dodal šéf rezortu práce.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]