magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Slovnaft už rozbehol svoj zatopený terminál, Solivary vyčísľujú svoje škody
@ Aktuálne -> Región      Aug 05 2004 - 16:07 GMT
Bratislava 5. augusta (TASR) - Po postupnom upokojení povodňovej situácie na východe Slovenska nabiehajú do plnej prevádzky aj tamojšie poškodené firmy. Slovnaftu sa od dnešného rana podarilo plne sprevádzkovať jeho východoslovenský terminál Kapušany, ktorý bol povodňovou vlnou zatopený už od konca minulého týždňa a od začiatku týždňa sa naplno rozbehli aj výrobné zariadenia prešovských Solivarov.

Slovnaft tak prísun pohonných látok pre celý východ krajiny už nemusí kryť len pomocou cisterien z kľačianskeho terminálu pri Nitre, čo dočasne zvyšovalo aj jeho prepravné nákladov. "Dnes od rána pracuje terminál Slovnaftu v Kapušanoch pri Prešove opäť v normálnom prevádzkovom režime," hovorí Dušan Valúch z komunikačného odboru rafinérie.

¼udia z vedenia Solivarov zatiaľ škody napáchane veľkou vodou vyčíslené nemajú. Výrobné zariadenia tohto producenta soli však neboli zasiahnuté a povodne poškodili len uskladnené zásoby hotových výrobkov i materiálov pre výrobu.

Slovnaft svoje škody na termináli zatiaľ tiež nemá vyčíslené. Podľa Valúcha je však dôležité, že napriek zatopeniu zariadení až do výšky 1,5 metra neprišlo na termináli k žiadnej ekologickej havárii. "Vďaka vysoko profesionálnej činnosti pracovníkov terminálu sa podarilo zabrániť výraznejším škodám na uskladnenom tovare, nedošlo k žiadnym únikom uhľovodíkov ani iných škodlivých látok, takže neutrpela ani ekológia a našťastie ani nikto nebol zranený," hovorí Valúch.

Podľa Valúcha došlo k istému poškodeniu budov i zariadení terminálu, ale nešlo o veľké finančné záťaže. V najbližších dňoch sa bude podľa neho pokračovať v čistení areálu a v kompletnej revízii všetkých systémov, čo však bude prebiehať pri plnej obchodnej prevádzke.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]