magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Na Úrade Košického samosprávneho kraja sa v personálnych otázkach nezhodli
@ Aktuálne -> Verejná správa      May 14 2002 - 14:11 GMT
Predseda Košického samosprávneho kraja Rudolf Bauer zvolal predsedov poslaneckých klubov zastupiteľstva vyššieho územného celku, aby spoločne riešili patovú situáciu, ktorá nastala na zasadnutí dňa 9. 5. 2002 v Župnom dome. Vtedy poslanci koalície SMK-SDKÚ-SMER-ANO asi po polhodine opustili rokovanie, čím vyjadrili nesúhlas s personálnym obsadzovaním miest na Úrade Košického samosprávneho kraja.

Ako sme Vás informovali, Rudolf Bauer zaujal stanovisko, v ktorom okrem iného vyhlásil: „Nenechám sa tlačiť do roviny, aby sa v nich rozhodovalo na základe straníckych nominácií. To som nerobil v minulosti a nebudem to praktizovať ani teraz. Obsadzovanie postov bolo a je v súlade so zákonom, podľa aktuálnych potrieb úradu a prechádzajúcich kompetencií na samosprávny kraj.“ Z poslancov Košického samosprávneho kraja mu svoju podporu ešte na mieste rokovania vyjadril aj Ing. Emil Kočiš (KDH), ktorý povedal, že poslanci majú záujem určovať, komu pripadne aké miesto, ale zodpovednosť zo zákona nesie Rudolf Bauer.

Po spomínanom stretnutí predsedu Košického samosprávneho kraja s predsedami poslaneckých klubov sme do redakcie Cassovia.sk obdržali toto stanovisko:

TLAČOVÉ VYHLÁSENIE


Z PRACOVNÉHO STRETNUTIA PREDSEDOV POSLANECKÝCH KLUBOV ZASTUPITE¼STVA KSK A PREDSEDU KOŠICKÉHO SAMOSPRÁVNEHO KRAJA , ZA PRÍTOMNOSTI KRAJSKÝCH PREDSEDOV A ZÁSTUPCOV POLITICKÝCH STRÁN ZO DŇA 14.5. 2002

1. Na rokovaní n e d o š l o k spoločnej dohode v oblasti ďalšieho postupu v personálnej politike na Úrade Košického samosprávneho kraja. Ïalšie spoločné rokovanie sa u s k u t o č n í tento týždeň v piatok o 15-tej hodine za účasti predsedu KSK a predsedov poslaneckých klubov.

2. Konkurz na hlavného kontrolóra KSK plánovaný na mesiac máj sa uskutoční v budúcom týždni – v stredu 22.5. 2002 – o 14-tej hodine na Úrade KSK. V zmysle platnej legislatívy / hlavného kontrolóra volí zastupiteľstvo/ vo výberovej komisii budú zastúpené všetky poslanecké kluby Zastupiteľstva KSK.

3. Predseda KSK štvrťročne podá informáciu predsedom poslaneckých klubov a predsedom komisií zastupiteľstva KSK / na pravidelných stretnutiach/ o plnení úloh doterajších vedúcich odborov Úradu KSK a vedenia Úradu KSK s vyhodnotením efektívnosti a odbornosti ich práce.

4. Najbližšie rokovanie s predsedami komisií Zastupiteľstva KSK zvolávané predsedom KSK mesačne na prerokovanie otázok týkajúcich sa samosprávneho kraja sa uskutoční tento týždeň v piatok 17. mája 2002 o 14-tej hodine v zasadačke D 205 na Úrade KSK. Termín týchto stretnutí bude rovnako zverejňovaný na oficiálnej webovej stránke Košického samosprávneho kraja / www.kosice-region.sk/.

RNDr. Rudolf Bauer
predseda KSK

Ing. Štefan Zachariáš
predseda poslaneckého klubu SMK-SDKÚ-SMER-ANO


Košice, 14. mája 2002   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]