magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V Malčiciach a Hradišťskej Moľve pokračujú v čistení a upratovaní
@ Aktuálne -> Región      Aug 11 2004 - 12:40 GMT
Malčice/Hradišťská Moľva 11. augusta (TASR) - Slnečné počasie umožňuje obyvateľom zaplavených domov, záhrad a dvorov v Malčiciach a Hradišťskej Moľve pokračovať v upratovaní a čistení.
Asi 3,5-kilometrová cesta medzi Malčicami a tamojšou časťou Hradišťská Moľva, v ktorej žije k trvalému pobytu prihlásených 90 obyvateľov, je stále pod vodou a priechodná je iba s nákladným autom. Podstatná časť evakuovaných obyvateľov sa už vrátila do svojich príbytkov.
"Väčšina obyvateľov sa už vrátila, akurát jedna rodina z Hradišťskej Moľvy prespáva v našich priestoroch v Malčiciach a máme ešte evakuovaných obyvateľov z troch domov priamo z Malčíc, čo je dovedna 30 ľudí," uviedla dnes pre TASR starostka Malčíc Marta Tomková. Dodala, že samospráva im poskytuje nocľah, aby mohli prespávať v suchom prostredí.
Škody na majetku v obci mimo poškodenej prístupovej komunikácie odhaduje starostka na vyše milión korún. Presne ich však ešte stále nevie vyčísliť. "Jój, škody sú veľké a nenahradí nám ich nikto. Celý rok sme robili a o všetko sme prišli. Ešte sa všetko suší, všetko je povykladané," uviedli ženy z Hradišťskej Moľvy.
Podľa starostky je prvoradou úlohou týchto dní vyčistenie priestranstva od zapáchajúcej hnijúcej zeleniny a nánosov a ťahanie vody zo zaplavených studní, ktoré následne vyčistia dezinfekčnými prípravkami. "Až potom prídu na rad hygienici," doplnila Tomková. Dodala, že takmer 1400 obyvateľov obce zásobujú stále dovezenou pitnou vodou.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]