magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Stredočeský kraj poskytol pol milióna korún postihnutým povodňami v KSK
@ Aktuálne -> Verejná správa      Aug 19 2004 - 08:19 GMT
Košice 18. augusta (TASR) - Šek v hodnote pol milióna korún na pomoc postihnutým júlovými povodňami odovzdal dnes v Košiciach hejtman Stredočeského kraja Petr Bendl predsedovi Košického samosprávneho kraja (KSK) Rudolfovi Bauerovi.

Peniaze poputujú prostredníctvom obecných samospráv ľuďom, ktorí nebudú mať inú možnosť, ako si uhradiť škody na majetku, uviedol Bauer.

Podľa Bendla stredné Čechy už majú tragickú skúsenosť s povodňami spred dvoch rokov. "Pretože bola tragická a vieme, že kto rýchlo pomôže, dvakrát pomôže a pretože sme si vedomí toho, že Čechy ba mali byť solidárne so Slovenskom, hľadali sme spôsob, ako pomôcť. Prišli sme na to, že môžeme uvoľniť čiastku pol milióna korún," uviedol Bendl.

Bauer partnerskému českému kraju za pomoc poďakoval a informoval, že podobný zámer ohlásili aj ďalšie české regióny. Spresnil, že tohtoročné letné povodne spôsobili v KSK škody na majetku štátu a obcí za zhruba 66 miliónov korún - bez škôd na majetku občanov - a stále ich spresňujú. Len na cestách 2. a 3. triedy spôsobil živel škodu za 9,4 milióna korún. KSK pripravuje správu do vlády a riešením situácie sa bude zaoberať aj Zastupiteľstvo KSK na rokovaní 30. augusta.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]