magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Žiaci v Zalužiciach nastúpili opäť do starej ZŠ, novú dokončujú
@ Aktuálne -> Región      Sep 02 2004 - 12:44 GMT
Zalužice/Michalovce 2. septembra (TASR) - Dovedna 160 žiakov nastúpilo dnes v Zalužiciach v Michalovskom okrese opäť do vyše storočnej základnej školy (ZŠ) so suchými záchodmi, ktorá už dávno nevyhovuje hygienickým parametrom.

Nová - 16 rokov rozostavaná ZŠ ešte stále nie je kvôli meškajúcim finančným prostriedkom dokončená. "Počítali sme s tým, že finančné prostriedky nám budú posunuté z ministerstva financií v obvyklom čase, ako sme dostávali minulé roky. Keďže sa tak nestalo a celý proces meškal štyri mesiace, posunulo sa aj ukončenie novej školy," uviedol dnes pre TASR starosta Štefan Tury. Dodal, že samospráva dostala 9 miliónov korún na dostavbu, čo by malo postačovať na kompletné ukončenie ZŠ.

Podľa starostu s prácami na dokončení novej ZŠ začali v Zalužiciach v polovici augusta. Termín jej dokončenia nevedel Tury spresniť. Pripomenul, že spomínané financie však musí obec prestavať do konca kalendárneho roka.

V priebehu uplynulých 16 rokov preinvestovali na ZŠ dovedna 92 miliónov korún. Žiaci sa momentálne vyučujú v štyroch schátraných budovách, z toho polovica z nich je od seba vzdialená takmer tri kilometre. Interiér starej ZŠ je v katastrofálnom stave, nefunguje kanalizácia, chýba telocvičňa, šatne a pod.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]