magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Oficiálna porota začala na východe krajiny hľadať slovenskú SuperStar
@ Aktuálne -> Médiá      Sep 02 2004 - 14:40 GMT
Košice (TASR) - Pred oficiálnu štvorčlennú porotu televízneho programu Slovensko hľadá SuperStar dnes v košickom hoteli Slovan predstúpilo prvých 80 mladých ľudí.

Zároveň sa začalo nakrúcanie úvodných častí programu, ktoré uvidia diváci Slovenskej televízie (STV) už koncom októbra. Celý projekt, vrátane dokumentov z castingov predstavujúci súhrnne zhruba 80 hodín vysielacieho času, potrvá osem mesiacov. Finálový večer, počas ktorého diváci hlasovaním rozhodnú o prvej slovenskej SuperStar, sa uskutoční v apríli budúceho roka.

Do prvého zo štyroch regionálnych castingov na východe krajiny sa prihlásilo 691 mladých ľudí vo veku od 18 do 28 rokov. Registračnou porotou vybraných 160 z nich sa dnes a v piatok bude uchádzať o postup medzi stovku najlepších z celého Slovenska. V rámci proporcionality je predpoklad, že z košického castingu do celoslovenského finále postúpi približne 20 talentov.

Na dnešnom stretnutí s novinármi riaditeľ STV Richard Rybníček označil pripravovanú megašou za štandardný program patriaci do verejnoprávnej televízie. "Áno, je to komerčný program. Je to program, ktorý má zvýšiť sledovanosť a ktorý má zarobiť peniaze. Je to program, pri ktorom sa majú veľké masy ľudí na Slovensku zabávať. Presne o tom to je. O ničom inom to nie je. Nemá to žiadne intelektuálne ambície. Skôr naopak, ide o to, aby si divák pri STV oddýchol, zabavil sa," charakterizoval dosiaľ najväčší televízny projekt na Slovensku šéf STV. Očakáva, že program vnesie nový pohľad na STV, ktorá sa snaží viac priblížiť divákom a zaujať ich. Sľubuje si od neho veľkú sledovanosť a značné príjmy z reklamy.

Predseda poroty Laco Lučenič naznačil, že tak ako to v podobných typoch relácií býva, rozpätie prihlásených hviezdnych kandidátov sa pohybuje medzi odvážnymi, trúfalými, niekedy naivnými až drzými. "Vychádzajúc z predbežných výberov - je to vraj zaujímavé. Je tam všetko. Čo je myslím najlepšia situácia, aká sa mohla prihodiť," konštatoval pred tým, ako si zasadol na porotcovskú stoličku.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]