magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Polícia obvinila z korupcie ďalšieho úradníka samosprávy
@ Aktuálne -> Verejná správa      Sep 08 2004 - 08:10 GMT
Bratislava (TASR) - Vyšetrovateľ úradu boja proti korupcii obvinil z korupcie zamestnanca stavebného úradu Mestskej časti Košice Juh Stanislava L. Polícia zadržala stavebného úradníka v pondelok po prevzatí deväťtisícového úplatku priamo v jeho kancelárii.

Stanislav L. si vypýtal úplatok od zástupcov troch súkromných spoločností, ktoré žiadali od stavebného úradu schválenie plynových prípojok do jednotlivých objektov firiem. Vyšetrovateľ podal návrh na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby. Zamestnancovi samosprávy hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Polícia korupciu odhalila po oznámení občana.

Zástupcovia troch východoslovenských spoločností, VSS, a.s. Košice, Hutné Montáže Slovakia, s.r.o. a Colorex, s.r.o. podali na stavebný úrad Mestskej časti Košice Juh 13. augusta ohlásenie o uskutočnení drobnej stavby. Žiadali o schválenie plynových prípojok pre jednotlivé objekty. Stavebný úradník Stanislav L. prijal oznámenie. Požadoval však doplnenie žiadosti o ďalšie projektové dokumenty. Jeden zo zástupcov spoločností osobne navštívil stavebného úradníka. Ten mu oznámil, že vydá platné rozhodnutie pre všetky spoločnosti, keď mu dajú po "3 kúsky". Zástupca spoločnosti sa spýtal, či to znamená, že majú priniesť projektové dokumentácie všetky tri spoločnosti samostatne. Úradník ho poopravil a žiadal po tri tisíc korún od každej z firiem. Zástupca spoločnosti sa stretol s ďalšími dvoma žiadateľmi o drobnú stavbu. Povedal im, že stavebný úradník žiada úplatok.

Úrad boja proti korupcii dostal 3. septembra trestné oznámenie. Polícia následne pripravila akciu na zadržanie úplatkára.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]