magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Na hladine Zemplínskej šíravy sa pri obci Lúčky vyskytuje zelená škvrna
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny      Sep 13 2004 - 13:46 GMT
Zemplínska šírava/Lúčky 13. septembra (TASR) - Na hladine Zemplínskej šíravy sa v blízkosti obce Lúčky vyskytuje už niekoľko dní asi kilometer dlhá a desať metrov široká zelená škvrna.

Piatkový monitoring vodohospodárov nepotvrdil znečistenie vodnej nádrže. "Dnes sú na mieste opäť naši pracovníci spolu so zástupcami inšpekcie životného prostredia, ktorí posúdia, či je potrebné odobrať vzorky vody," uviedol pre TASR námestník košického odštepného závodu Slovenského vodohospodárskeho podniku Marián Miščík. Dodal, že v spomínanej lokalite nebol zaznamenaný úhyn rýb ani ďalšie okolnosti nasvedčujúce havarijnému stavu.

Podľa Miščíka sa v súčasnom období v rekreačných oblastiach vďaka prírodným podmienkam a vetru môžu na hladinách vyskytovať pozostatky niektorých opaľovacích látok.

Pracovníkom michalovského regionálneho úradu verejného zdravotníctva do dnešného dňa nikto neposkytol informáciu v súvislosti so škvrnou. Pravidelné vzorky vody z nádrže berú hygienici v opačnej strany Zemplínskej šíravy, v ktorej sa vyskytujú rekreačné zariadenia.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]