magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Rychnavčania sa pripravujú na sobotňajšie voľby starostu
@ Aktuálne -> Región      Sep 16 2004 - 13:58 GMT
Rychnava/Rožňava 16. septembra (TASR) - Nového starostu si v sobotu 18. septembra zvolí 1100 voličov v obci Rychnava v Rožňavskom okrese. Občania si budú vyberať spomedzi štyroch kandidátov.

K voľbe nového starostu dochádza na základe miestneho referenda z januára tohto roka, ktorému predchádzala petícia obyvateľov obce. "Obyvatelia petíciou vyjadrili svoju nespokojnosť s riadením obce a správaním sa bývalého starostu Jozefa Vaščáka, ktorý nerešpektoval uznesenia obecného zastupiteľstva," uviedla dnes pre TASR zapisovateľka volebnej komisie Iveta Stajsková. Dodala, že bývalý starosta odmietal komunikáciu s Rómami, ktorí tvoria v obci podstatnú časť obyvateľstva.

Na post starostu v Rychnave kandiduje Štefan Čech za ¼S-HZDS, Daniel Saluga za SD¼, bývalý starosta Vaščák za SMER a Anna Harmanová kandiduje ako nezávislá.

V obci žije 1970 obyvateľov, z ktorých je 1236 Rómov.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]