magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Americký Plastipak a Kechnec budú pokračovať v rokovaní o výstavbe závodu
@ Aktuálne -> Región      Sep 17 2004 - 08:55 GMT
Bratislava (TASR) - Samospráva obce Kechnec a americká spoločnosť Plastipak Packaging si vyjasnili nedávne nedorozumenia a zhodli sa na ďalšom pokračovaní vzájomných rokovaní, ktorých výsledkom by malo byť urýchlené začatie výstavby jej závodu v priemyselnom parku pri obci Kechnec.

Starosta obce Jozef Konkoly sa stretol so zástupcom spoločnosti Plastipak Packaging začiatkom tohto týždňa. Na rokovaní sa zúčastnil aj veľvyslanec USA na Slovensku J. E. Ronald Weiser.

Americký investor chce na Slovensku postaviť linku na recykláciu plastových fliaš. Výška investície by v prvej fáze mala dosiahnuť asi 0,5 miliardy Sk, vytvoriť by sa malo približne 100 nových pracovných miest. Podľa pôvodného zámeru sa výstavba závodu mala začať ešte tento rok, v súčasnosti sa však nerozbehli ani len prípravné práce.

V posledných mesiacoch sa totiž rokovania medzi samosprávou a zástupcami amerického investora ocitli na "màtvom bode". Starosta obce koncom augusta sám pripustil, že vzniklo určité vákuum a projekt nepokračuje tak, ako bol pôvodne plánovaný.

Podľa dostupných informácií jednou zo sporných otázok bola rozloha pozemku, pričom Plastipack požadoval väčšiu plochu, ako obec predpokladala. Jozef Konkoly však v tejto súvislosti uviedol, že sú schopní dohodnúť sa, obec však podmieňuje veľkosť poskytnutého pozemku jeho efektívnym využitím, zastavanosťou, zamestnanosťou a podporou miestnej komunity.

Príchod Plastipaku podľa nedávno medializovaných informácií uviazol aj na spore medzi starostom a osobami, ktoré doteraz na rokovaniach zastupovali americkú spoločnosť. Spornou osobou mal byť syn predchádzajúceho slovenského prezidenta Peter Schuster. Konkoly vtedy nechcel komentovať účasť exprezidentovho syna v tíme Plastipaku. Zdôraznil však, že snahou obce je rokovať buď priamo s majiteľom, alebo ním poverenou osobou.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]