magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Kukláči pri prenasledovaní vydieračov v Malom Horeši použili služobnú zbraň
@ Aktuálne -> Región      Sep 19 2004 - 13:26 GMT
Košice (TASR) - Služobnú zbraň museli použiť kukláči pri zadržiavaní dvojice mladých vydieračov, ktorých prenasledovali vo štvrtok pri obci Malý Horeš v okrese Trebišov. Jeden bol zranený na nohe a museli ho hospitalizovať v Kráľovskom Chlmci.
Vyšetrovateľ už vzniesol obvinenie pre trestný čin vydierania a útoku na verejného činiteľa v spolupáchateľstve voči 18-ročnému žiakovi SOU Mikulášovi B. a 27-ročnému nezamestnanému Vladimírovi K. z Veľkých Kapušian, informovala dnes krajská policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.

Obvinení po spoločnej dohode vo štvrtok popoludní opakovane telefonovali 51-ročnému stredoškolskému učiteľovi vo Veľkých Kapušanoch a požadovali od neho 100 tisíc korún ako protihodnotu za jeho ochranu. Následne o 15.15 h od poškodeného v obci Pribeník peniaze prevzali a z miesta odišli na vozidle Ford Sierra do obce Malý Horeš, pričom ich začali prenasledovať hliadky pohotovostného policajného útvaru.

Keďže na výzvy zastaviť vydierači nereagovali a bezohľadnou jazdou ohrozovali život a zdravie policajtov, použili kukláči varovné výstrely do vzduchu, uviedla Demjanovičová. Obvinení však naďalej pokračovali v jazde, pričom pred obcou Malý Horeš im ďalšiu jazdu zablokovali policajným vozidlom. Mikuláš B. s úmyslom uniknúť prudko strhol riadenie vozidla a zišiel mimo vozovku, otočil sa a vozidlo nasmeroval na stojacich policajtov. Títo na odvrátenie útoku znovu použili varovné výstrely. Keďže útok pokračoval, bola opätovne použitá služobná zbraň s výstrelom na kolesá, pričom došlo k zraneniu pravej nohy spolujazdca - obvineného Vladimíra K., ktorý skončil v nemocnici. K iným zraneniam nedošlo.

Obvinený Mikuláš B. je umiestnený v cele policajného zadržania a o jeho väzbe rozhodne súd.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]