magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Primátor sa zúčastní na konferencii v talianskom Miláne
@ Aktuálne -> Verejná správa      May 20 2002 - 16:11 GMT
Pod záštitou ministra zahraničných vecí Slovenskej republiky Eduarda Kukana sa v stredu 22. mája uskutoční v talianskom Miláne konferencia o možnostiach investovania do rozvoja podnikania v regióne východného Slovenska. Jej cieľom je informovať a získať potenciálnych investorov priamych investícií do východoslovenského regiónu. Konferencia bude príležitosťou pre priamu komunikáciu potenciálnych , ale aj existujúcich investorov do tohto perspektívneho regiónu. Na konferencii sa zúčastní primátor Košíc Zdenko Trebuľa.

Organizátormi konferencie, ktorej garantom je US Steel Košice, sú:
  • Centrum pre ekonomický rozvoj US Steel, s.r.o., Slovenská republiky
  • Slovenská agentúra pre zahraničné investície a podporu obchodu SARIO, š.p.o., Slovenská republika
  • Asociácia milánskeho obchodu a podnikania ASSOLOMBARDA, Miláno, Taliansko
  • Obchodná komora pre strednú Európu ACCOA, Miláno, Taliansko
  • IntesaBci Banka, Miláno, Taliansko (členom skupiny IntesaBci je Všeobecná úverová banka, a.s.)
Spoluorganizátorom konferencie je Konzulát Slovenskej republiky v Padove, Taliansko.

Na programe konferencie je vystúpenie štátneho tajomníka Ministerstva zahraničných vecí SR Jána Figeľa venované Slovensku na prahu Európskej únie, informácie štátneho tajomníka Ministerstva hospodárstva SR Petra Brňa a generálneho riaditeľa SARIO Artúra Bobovnického o investičnej klíme na Slovensku, vládnych stimuloch a podpore. O skúsenostiach s úspešnými akvizíciami by mali informovať prezident US Steel Košice John Goodish, profesor politickej ekonómie na Univerzite Torino a člen Dozornej rady VÚB a.s. Bratislava Carlo Boffito, riaditeľ odboru medzinárodnej klientely VÚB Paolo Elia, generálny riaditeľ Gruppo Bonazzi Tonino Beccegato. S príkladom priamych zahraničných investícií sa podelí výkonný riaditeľ Embracco Europe Johni Richter. Viceprezident pre stategickú implementáciu US Steel Košice Anton Lukáč načrtne budúce možnosti investovania v regióne za spolupráce Centra pre ekonomický rozvoj US Steel Košice, s.r.o.

20. 5. 2002
Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK

Tlačovú správu redakcii www.cassovia.sk poslala hovorkyňa Magistrátu mesta Košice   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]