magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Byty za symbolickú korunu predajú rómskym neplatičom v Moldave nad Bodvou
@ Aktuálne -> Región      Sep 21 2004 - 13:06 GMT
Moldava nad Bodvou 21. septembra (TASR) - Prevodom vlastníctva bytov za symbolickú korunu sa rozhodla riešiť nedoplatky rómskych nájomníkov samospráva mesta Moldava nad Bodvou v okrese Košice - okolie.

"Chceme posilniť pocit vlastníctva a zodpovednosti u nájomníkov s tým, že v kúpno-predajnej zmluve sa nový majiteľ bytu zaviaže splatiť dlhy do 10 rokov" - uviedla dnes pre TASR prednostka Mestského úradu Eva Paulinská.

Mesto sa zabezpečuje nielen zmluvou. Priebežne bude sledovať finančnú situáciu Rómov pracujúcich za aktivačné príspevky a poberajúcich príspevok na bývanie a z toho im cestou osobitného príjemcu sociálnych dávok bude uhrádzať ich záväzky. Keďže Rómovia zvyknú často byty predávať, bude možné byt získaný do vlastníctva predať len s vecným bremenom pre nového vlastníka.

V Moldave nad Bodvou predajú za symbolickú korunu približne 20 bytov na Budulovskej ulici, kde majú nájomníci dlhy v priemere 30 000 korún. "Zakladáme aj spoločenstvo vlastníkov bytov, aby bola zabezpečená údržba bytového fondu" - dodala Paulinská.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]