magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Mesto Košice a Železničná spoločnosť podpísali memorandum o spolupráci
@ Aktuálne -> Verejná správa      Sep 27 2004 - 13:04 GMT
(Magistrát mesta Košice – tlačová správa) – Memorandum o spolupráci pri riešení dopravnej obslužnosti a rozvoji verejnej hromadnej dopravy na území mesta Košice a v Košickom kraji podpísali v piatok 24. septembra v Historickej radnici primátor mesta Zdenko Trebuľa a predseda predstavenstva Železničnej spoločnosti a.s. Pavol Kužma.

Memorandum vytvára podmienky na vzájomnú súčinnosť a spoluprácu pri riešení dopravnej obslužnosti a rozvoji verejnej hromadnej dopravy v spádovom území mesta Košice a v Košickom kraji s premietnutím do konkrétnych foriem spolupráce a do spoločného riešenia aktuálnych problémov. Železničná spoločnosť v memorande deklaruje, že prostredníctvom Divízie osobnej prepravy bude v súčinnosti s mestom vytvárať podmienky na udržanie prevádzky Košickej detskej železnice. Úspešná akcia Prebúdzanie Katky sa stane súčasťou osláv Dňa mesta Košice. Železničná spoločnosť a.s. sa bude podieľať aj na zabezpečovaní Košického integrovaného dopravného systému (KIDS) a Integrovaného dopravného systému Košického kraja (KORID).

V blízkej budúcnosti by v Košiciach mala pribudnúť autorampa, ktorá umožní občanom a návštevníkom mesta moderný a stále obľúbenejší spôsob prepravy autovlakom do Prahy i ďalších európskych miest. Obidve strany sa budú podieľať aj na riešení projektu zákazníckeho centra v objekte Železničnej stanice Košice, pri vytváraní jednotného a prehľadného informačného systému pre cestujúcich a na príprave a zavadení železničnej dopravy prímestského typu medzi Košicami a Prešovom.

Cieľom tohto integrovaného dopravného systému by malo byť vytvorenie optimálneho prepojenia miest Košice a Prešov a ich spádových oblastí. Mesto Košice pomôže Železničnej spoločnosti s vyriešením dopravnej situácie na Železničnej ulici prenájmom pozemku na parkovanie služobných motorových vozidiel.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]