magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Folklóristi pre Patrika
@ Kultúra -> Tanec a Balet      Oct 04 2004 - 14:01 GMT
(Progres, n.o. – tlačová správa) -- Dňa 3. októbra 2004 o 18,00 hod. sa v priestoroch kina Cinefil na Dominikánskom námestí v Košiciach uskutočnil benefičný koncert za Patrika Šimoňáka, počas ktorého sa predstavili folklórne súbory z Košíc a okolia. Výťažok z koncertu a verejnej zbierky poputujú päťročnému Patrikovi ŠIMOŇÁKOVI zo Šarišských Michaľan, ktorý sa narodil s rázštepom chrbtice, na úhradu jeho nákladov spojených s kúpou potravín, oblečenia, zdravotníckych pomôcok a liekov.

Charitatívnu akciu pod názvom „Krok tancom“ zorganizovalo občianske združenie Folklórny súbor Barvínek z Jakubovian a košická nezisková organizácia Progres n. o. pod záštitou starostu mestskej časti Košice-Staré mesto Ing. Jána Süliho. Vyše 300 divákov si malo v takmer dvojhodinovom programe možnosť pozrieť prehliadku toho najlepšieho z východoslovenského folklóru v podaní súborov Borievka, Čarnica, Ilosvai, Hornád, Jahodná, Karička, Omladina a Železiar.

Akciu podporili aj viacerí ľudoví remeselníci a výtvarníci z východného Slovenska, ktorí venovali hodnotné umelecké predmety, ktoré si návštevníci koncertu mohli na mieste zakúpiť a prispieť aj takýmto spôsobom k celkovej výške vyzbieraných peňazí, ktorá činila sumu 26 600,- Sk.

Za podporu akcie ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na jej organizácii, všetkým vystupujúcim, ako aj divákom, ktorí sa na podujatí zúčastnili a podporili tak dobrú vec.


V Košiciach, 4. októbra 2004



Mgr. Karol Princz (0908 37 47 38)
nezisková organizácia Progres, n. o.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]