magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V Košickom kraji vybrali počas policajnej akcie Jastrab na pokutách 2,4 milióna
@ Aktuálne -> Verejná správa      Oct 05 2004 - 13:57 GMT
Košice 5. októbra (TASR) - Vyše 2,4 milióna korún vybrali na pokutách v Košickom kraji policajti počas celoslovenskej dopravno - bezpečnostnej akcie Jastrab v čase od 27. septembra do 3. októbra.

Akcia bola zameraná na odhaľovanie priestupkov, ale aj trestných činov, pátranie po osobách a veciach. Polícia hlavnú pozornosť zameriavala na porušenia pravidiel cestnej premávky, bezohľadnosť a aroganciu vodičov motorových vozidiel, informovala dnes Oľga Lukáčová z KR PZ v Košiciach.

V Košickom kraji nasadili do akcie takmer 1000 policajtov dopravnej, poriadkovej, kriminálnej, hraničnej a cudzineckej polície. Okrem policajtov sa na akcii zúčastnili aj dobrovoľní strážcovia poriadku, policajti obecných a vojenských polícií. Tí zistili celkom 3392 dopravných priestupkov. Z toho 2991 priestupkov vybavili v blokovom konaní na celkovú sumu 2 415 700 korún a 198 dopravných priestupkov riešili dohováraním.

Počas tejto akcie bolo zistené aj požitie alkoholu vodičmi, a to v 46 prípadoch. Polícia zadržala 63 vodičských preukazov, 358 osvedčení o evidencii vozidla a bolo tiež zadržaných 31 tabuliek s evidenčným číslom vozidla. Okrem zistených dopravných priestupkov polícia odhalila v rámci Košického kraja 13 trestných činov a zaistila šesť osôb – v piatich prípadoch išlo o páchateľov trestnej činnosti, informovala Lukáčová.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]