magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Dvaja veľvyslanci na návšteve Košíc
@ Aktuálne -> Verejná správa      Oct 07 2004 - 08:46 GMT
(Magistrát mesta Košice – tlačová správa) – Primátor Zdenko Trebuľa prijme v Historickej radnici na Hlavnej ulici dvoch veľvyslancov.

Vo štvrtok 7. októbra o 13. hodine bude jeho hosťom mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Indie pán Mysore Kapanaiah Lokesh, ktorý je v diplomatickej misii na Slovensku od júna tohto roku.

V piatok 8. októbra o 9.30 hod. bude hosťom košického primátora mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Talianska Antonino Provenzano, ktorý je na Slovensku od júla 2004.

Jeho Excelencia Mysore Kapanaiah Lokesh (1955) pôsobil v rôznych funkciách na úrade vysokého komisára Indie, na veľvyslanectvách Indie v Bruseli, Washingtone a bol generálnym konzulom Indie v Durbane. Na Slovensku je od apríla tohto roku, poverovacie listiny odovzdal prezidentovi 2. júna 2004. Je ženatý a má dve deti. V Košiciach je na prvej oficiálnej návšteve.

Jeho Excelencia Antonino Provenzano (1944) po štúdiách práva na Univerzite v Palerme vstúpil do talianskych diplomatických služieb. Pracoval na Ministerstve zahraničných vecí v Ríme, bol vicekonzulom v Adelaide v Austrálii, prvým tajomníkom vo Washingtone (USA), generálnym konzulom v Melbourne (Austrália), chargé d´Affaires na veľvyslanectve v Kingstone (Jamajka) akreditovaný aj ako veľvyslanec Haiti a Bahamských ostrovov. Bol veľvyslancom vo Wellingtone (Nový Zéland), akreditovaný aj ako veľvyslanec Tonga, Západnej Samoi, Kiribati, Tuvalu a Marshallovych ostrovov. V roku 2002 bol menovaný za splnomocneného ministra. Na Slovensku odovzdal poverovacie listiny 22. júla 2004.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]