magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Michalovskí účastníci druhej šance netaja nervozitu
@ Aktuálne -> Región      Oct 11 2004 - 12:53 GMT
Michalovce 11. októbra (TASR) - Nad realizáciou pilotného projektu druhá šanca, ktorého sa v snahe dokončiť si základné vzdelanie zúčastňuje dvadsať účastníkov, visí v Michalovciach otáznik a panuje nervozita.

Mladí ľudia z radov nezamestnaných nastúpili do desaťmesačného kurzu pred troma týždňami a náklady na cestovanie a stravu si dosiaľ hradia zo svojho. Keďže ide o ľudí zo sociálne slabších rodín, nad celým projektom krútia hlavou a vyjadrujú nespokojnosť. Tvrdia, že kurz prestanú navštevovať. "Nebudeme chodiť do školy pretože ja som už dnes nemala na autobus. Za tri týždne som na cestovné dala dve tisíc, ani na jedlo už nemám," uviedla dnes pre TASR mladá Rómka.

Účastníci druhej šance dochádzajú do Základnej školy na Komenského ulici v Michalovciach z okolitých obcí a cestovanie ich denne vyjde od 50 do 80 korún. "Peniaze zatiaľ nedošli, cestovné ani stravné preplatené nemajú, no po konzultácii so Štátnym pedagogickým ústavom v Bratislave určite prídu," konštatoval riaditeľ školy Severín Činčár. Dodal, že peňazí na mzdy pedagógom a na prevádzku školy by sa mali dočkať v priebehu tohto týždňa.

Podľa kompetentných ide o technickú chybu. Financie boli frekventantom kurzu poukazované spätne, podobne ako dávky. Keďže žiaci nemajú osobné účty, musia im ich z michalovského úradu práce posielať poštovou poukážkou. Peniaze budú odteraz dostávať dospelí žiaci zálohovo dopredu.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]