magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Trebišov chce vybudovať priemyselný park v hodnote 240 miliónov Sk
@ Aktuálne -> Región      Oct 12 2004 - 14:55 GMT
Trebišov 12. októbra (TASR) - O nenávratný štátny príspevok 228 miliónov Sk na výstavbu priemyselného parku sa na Ministerstve hospodárstva (MH) SR uchádza mesto Trebišov.

Žiadosť o príspevok na projekt v celkovej hodnote 240 miliónov Sk, z čoho 5 % by mala byť finančná spoluúčasť mesta, podali začiatkom októbra v rámci sektorového operačného plánu priemysel a služby, uviedol dnes pre TASR vedúci oddelenia regionálneho rozvoja Mestského úradu Miroslav Eliáš.

Ak MH SR projekt schváli, mesto do dvoch rokov vybuduje infraštruktúru budúceho priemyselného parku v areáli bývalého závodu Frucona. Jeho vlastníkom je žilinská spoločnosť Business Company, od ktorej si Trebišov chce prenajať 10-hektárovú výmeru na 15 rokov.

O investovanie v trebišovskom priemyselnom parku už prejavilo záujem päť slovenských firiem z oblasti drevospracujúceho priemyslu, výroby kàmnych zmesí, hnojív a ďalšie. Podľa predbežných rokovaní by v prvej etape obsadili 30 % z výmery priemyselného parku, preinvestovali približne 250 miliónov Sk a vytvorili 200 pracovných miest, dodal Eliáš.

Miera nezamestnanosti v Trebišove dlhodobo prevyšuje 20 %.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]