magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Vo Veľkých Kapušanoch odštartovali Výročný remeselný trh
@ Aktuálne -> Región      Oct 14 2004 - 14:14 GMT
Veľké Kapušany/Michalovce 14. októbra (TASR) - Odovzdaním insígnií primátorovi mesta Tiborovi Bodnárovi z rúk kráľa odštartovali dnes dopoludnia vo Veľkých Kapušanoch oslavy 730. výročia udelenia mestských výsad. Spojené sú s oslavami 790. výročia prvej písomnej zmienky o meste.

Súčasťou dvojdňových osláv je aj výročný remeselný trh, v rámci ktorého si takmer 10 tisíc obyvateľov mesta môže prezrieť remeselné výrobky, ale aj stredoveké listiny a historické mestské fotografie.

"Keďže s právom výsad konania trhov prisúdil kráľ Ladislav IV. Veľkým Kapušanom okrem iného aj právo súdnej moci, návštevníci trhov sa stretnú aj s katom a zbrojnošmi, môžu však navštíviť aj stredoveký šenk U čierneho havrana," uviedol pre TASR riaditeľ tamojšieho mestského kultúrneho strediska Štefan Toviš. Dodal, že remeselnú dielňu počas trhov predstavia tkáči, drevorezbári, keramikári, kováči, košikári a pod.

Podujatie spojené s predajom, ktoré vyvrcholí v piatok podvečer, spestria vystúpenia folklórnych súborov a ukážky stredovekých bojových umení v podaní skupiny Nimród.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]