magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Košické letisko očakáva tento rok nárast prepravy o 50 000 cestujúcich
@ Aktuálne -> Doprava      Oct 25 2004 - 08:42 GMT
Košice (TASR) - Nárast počtu prepravovaných cestujúcich takmer o 50 000 očakáva v tomto roku košické letisko.

Ako TASR uviedla riaditeľka letiska a predsedníčka predstavenstva a. s. Letisko Košice - Airport Košice Marta Horváthová, vlani prepravili spolu 187 000 cestujúcich, v tomto roku predpokladajú, že ich bude 235 000. K dnešnému dňu už prepravili vyše 200 000 pasažierov.

Od mája 2004 je košické letisko akciovou spoločnosťou so 100-% účasťou štátu a očakáva vstup strategického zahraničného partnera, informovala Horváthová.

Na nárast prepravy sa pripravujú dokončovaním nového terminálu v celkovej hodnote 507 miliónov Sk, ktorý by mali dokončiť pred Vianocami. Stavia sa zo štátnych prostriedkov a jeho kapacita bude 700 000 cestujúcich ročne. Podľa riaditeľky oproti pôvodnému rozpočtu očakávajú nižšie celkové náklady o 52 miliónov Sk.

V auguste už Bardejovské pozemné stavby odovzdali príletovú halu. Stavbári a montéri v súčasnosti dokončujú interiéry v odletovej časti, ktorej linky budú mať najmodernejšie technológie, spåňajúce európske bezpečnostné kritériá. Začala sa aj výstavba novej 27 metrov vysokej riadiacej veže. V novom termináli budú vybavovať pasažierov zo schengenského priestoru, pre ostatných bude slúžiť starý terminál.

V súčasnosti košické letisko denne prijíma lietadlá 9 pravidelných liniek na trase Praha, Bratislava a Viedeň a 8 až 10 nepravidelných liniek. Najvzdialenejšími destináciami sú Egypt a americký Pittsburgh, kam lietajú najmä manažéri z U.S. Steel Košice.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]