magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Vo verejnej obchodnej súťaži uspela väčšina nehnuteľností, ale Mlynskú baštu sa predať nepodarilo
@ Aktuálne -> Verejná správa      Nov 05 2004 - 09:04 GMT
(Magistrát mesta Košice – tlačová správa) -- Do 26. októbra sa mohli prihlásiť záujemcovia do verejnej obchodnej súťaže o najvhodnejší návrh na uzavretie zmluvy na predaj a prenájom nehnuteľného a hnuteľného majetku, ktorú vyhlásil primátor mesta Košice Zdenko Trebuľa.

V súťaži sa na predaj ponúkalo sedem pozemkov v rôznych častiach mesta (Kurská, Potočná-Čermeľská, Tranovského, Charkovská, Karlovarská ulica) i v blízkom okolí (Veľká Lodina, Košické Hámre). Do verejnej obchodnej súťaže mesto opätovne ponúklo Mlynskú baštu na Továrenskej ulici (spolu s budovou aj priľahlé pozemky a pozemok pod parkoviskom na náprotivnej strane Továrenskej ulice), nehnuteľnosť na Alžbetinej 44 a hájenku Girbeš. V ponuke bola budova na Mäsiarskej 46, na Vrátnej 28, bývalá materská škola na Komenského 40 a kiosk na rohu Južnej triedy a Hollého ulice. Okrem tohto nehnuteľného majetku ponúkalo mesto na predaj aj autobus Karosa a dva nepojazdné Ikarusy. Do verejnej obchodnej súťaže boli ponúknuté aj prenájmy dvojgaráže na Krivej ulici, tenisovej haly na Kostolianskej ceste a pozemku na Všešportovom areáli.

Väčšia časť ponúkaného nehnuteľného majetku mesta bola v súťaži úspešná. V prípade, že budú uzavreté všetky kúpnopredajné zmluvy, ktoré už boli na základe úspešných ponúk pripravené, mesto získa 25 miliónov 318 tisíc korún. Je to o 3 milióny 742 tisíc korún viac, ako boli minimálne sumy stanovené mestom v podmienkach súťaže. Najväčší záujem bol o nehnuteľnosť na Vrátnej ulici, ponuku dalo až šesť záujemcov. Víťaz ponúkol o milión viac, ako bola minimálna cena. Traja záujemcovia sa uchádzali o Alžbetinu 44, kiosk na rohu Južnej triedy a Hollého ulice a bývalú škôlku na okraji parku na Komenského 40. Po dvoch záujemcoch zaregistrovala komisia v prípade predaja troch pozemkov na rohu Potočnej a Čermeľskej, na Tranovského a Charkovskej ulici. Po jednej ponuke bolo v prípade pozemku v Košických Hámroch, pozemku na Karlovarskej ulici a nehnuteľnosti na Mäsiarskej 46. Pri ponuke na prenájom nehnuteľností bol záujem len o pozemok vo VŠA.

Žiadny záujemca sa neprihlásil v prípade pozemku vo Veľkej Lodine, ani v prípade pozemku na Kurskej ulici na sídlisku Dargovských hrdinov, ktorý je prednostne určený na výstavbu veľkokapacitných garáží. Opäť sa nenašiel záujemca o Mlynskú baštu, ku ktorej boli v súťaži ponúkané aj pozemky pod parkoviskom na Továrenskej ulici. Zrejme najčastejšie ponúkanou neúspešnou nehnuteľnosťou aj po tejto súťaži ostane hájenka Girbeš, o ktorú ani v tomto prípade nikto neprejavil záujem. Nenašiel sa ani záujemca o dva nepojazdné Ikarusy a jeden autobus Karosa. Bez odozvy boli aj dva prenájmy – dvojgaráž na Krivej ulici a tenisová hala na Kostolianskej ceste.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]