magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

NEDE¼A v športe /hádzaná, futbal, hokej/
@ Aktuálne -> Šport      Nov 08 2004 - 08:58 GMT
Hádzaná: 1. MHK Košice - Házená Brno 35:32 v 11. kole HIL

Bratislava 7. novembra (TASR) - Spoločná česko-slovenská hádzanárska súťaž HIL pokračovala v nedeľu dvoma zápasmi 11. kola.

1. MHK Košice - Házená Brno 35:32 (13:10)

Najviac gólov: Justus 11/3, Strapko 6, Faith 5 - Piskač 10/2, Zvěøina 6, Motl 5, vylúčení: 6:4, 7 m hody: 3/3 - 2/2, rozhodovali: Karlubík, Struhár, 300 divákov.

Košice viedli prakticky počas celého zápasu. V súboji s nováčikom HIL bezpečne kontrolovali svoj náskok, ktorý chvíľami narástol až na 7 gólov. Záver zápasu však vyšiel hosťom, ktorí od 56. minúty štvorgólovou šnúrou skorigovali rozdiel.

***

Futbal: ŠK Kremnička - Zemplín Michalovce 1:2 v 14. kole II. ligy

ŠK Kremnička - Zemplín Michalovce 1:2 (1:1)

Góly: 38. Š. Rusnák z 11 m - 17. a 50. M. Lukáč. Rozhodca: Šulgan, ŽK: Š. Rusnák - Horvát, Horochonič, Tomovčík, L. Opiela, ČK: 20. Karásek (Kremnička) za faul, 600 divákov.

Futbalovejší hostia často ohrozovali Juračkovu bránku. Svoju prevahu potvrdili dvoma gólmi. Domáci pozornú defenzívu hostí prekvapili iba raz.

***

Hokej: HC Košice - HK 36 Skalica 3:1 v 21. kole ST extraligy

HC Košice - HK 36 Skalica 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Góly: 16. Dravecký, 30. Nagy, 45. ¼. Sabol - 31. Jarolín, Rozhodovali: Beniač - Višňovský, Kubuš, vylúčení: 2:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, striedania: od 26. Caban, Gajdoš, Bartánus - 25. T. Višňovský za Liščáka, 2000 divákov.
Predposlední Skaličania prišli do Košíc už bez Pálffyho, ale nakoniec uhrali solídny výsledok, lebo domácim akoby aj to stačilo. Paradoxne najviac vzruchu videli diváci v úvodnej tretine, v ktorej hostitelia doslova ostreľovali bránku súpera zo Záhoria. Vypracovali si celý rad šancí (najväčšie Kroták, Bicek a Hvila), ale ujala sa iba tečovaná strela Draveckého, ktorý zakončil peknú akciu košických mladíkov. Takmer nečinnosť v úvode zápasu košického brankára Petríka odčinili hostia v druhej tretine, v ktorej mal možnosť viackrát vyniknúť. Predtým však inkasoval druhý gól skalický brankár Tuček, keď Nagy vymietol pavučinu v jeho bráne. O 75 sekúnd z presilovky Jarolím znížil na 1:2 a hokej pomaly strácal na zaujímavosti. Záhoráci ešte chytili šancu, ale zlomil ich tretí gól, ktorý dal v 45. minúte ¼. Sabol s pomocou brankára Tučeka, ktorý si jeho center pred bránku zrazil do siete.

Dušan Gregor, tréner Košíc: "Chlapci potrebujú teraz odpočinok, dať sa troška do poriadku a ja verím, že po tej prestávke sa vrátime tam, kde sme hrali predtým. Napriek tomu kàču, ktorý nás trošku zväzuje, si myslím, že víťazstvo je cenné."

Milan Klement, asistent trénera Skalice: "V momente, keď sme sa snažili o vyrovnanie, nešťastný tretí gól nás pribrzdil. Hráči, ktorí dohrávali zápas, potom nemali dosť síl na vyrovnanie."   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]