magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

NEDE¼A v športe /hokej, taekwondo/
@ Aktuálne -> Šport      Nov 22 2004 - 09:01 GMT
Hokej: HK Dubnica - HC Košice 3:7 v 24. kole ST extraligy

HK Dubnica - HC Košice 3:7 (1:2, 1:2, 1:3)

Góly: 8. Ižvolt, 21. Česnek, 52. Augusta - 16., 45., 52. Nagy, 25., 35. Kroták, 13. Hvila, 55. Špilár. Rozhodovali: F. Mihálik - M. Junek, Müllner, vylúčení: 11:10, navyše: Nagy (Košice) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 3:4, oslabenia: 0:1, striedania: 55. Betinec za Šindeláøa - 20. Hvila za Nagya, Jenčík za Hvilu, 31. Nagy za Hvilu, 40. Bulík za Cabana, Topoli za Vantrobu, 50. Varga za Kledrowtza, 1280 divákov

Košice začali stretnutie náporom, ktorý utlmilo ich dvojnásobné oslabenie. Tlak domácich priniesol príležitosť pre videorozhodcu a po jeho verdikte sa Dubnica ujala vedenia gólom Ižvolta zo skrumáže pred bránkou hostí. Vzápätí vo vlastnom oslabení mal 100-percentnú gólovú príležitosť Kotlárik, avšak brankára hostí neprekonal. Košice hrali v 6. minúte v početnej prevahe, z čoho vyťažili v 13. minúte vyrovnávajúci gól Hvilom. Potom mala výhodu početnej prevahy Dubnica, avšak hosťujúci Slovák ideálne našiel Nagya a ten sám pred brankárom domácich skóroval. Domáci v úvode druhej tretiny v početnej prevahe vyrovnali, avšak v priebehu druhej tretiny doplatli na časté vylučovania, keď v hre 5:4 a následne 5:3 Košičania zvýšili vedenie na 4:2. V 44. minúte Nagy prešiel takmer celým klziskom až pred brankára domácich a zvýšil vedenie Košíc. V nasledujúcom oslabení to bol opäť Nagy, ktorý sa dostal pred brankára domácich, ale ten mu v rozhodujúcej chvíli mu vypichol puk. Hostia v závere stretnutia boli kondične a kombinačne lepší a zaslúžene zvíťazili.

***

Košice 21. novembra (TASR) - Najúspešnejším klubom v taekwonde za rok 2004 stal košický ILYO so ziskom 26 zlatých, 19 strieborných a 19 bronzových medailí. Na druhom mieste skončil ďalší košický klub KORYO (11-16-17) a tretia priečka patrí klubu RI+Orol Liptovský Mikuláš (8-5-3). V súťaži jednotlivcov si prvenstvo vybojoval mužmi Ondrej Cehlár (RI Liptovský Mikuláš) a medzi ženami Eva Marušová z KORYO Košice.

V hodnotení fair play klubov skončil prvý TKD Hakimi Rožňava, pred RI Liptovský Mikuláš a košickým ILYO-m. V súťaži jednotlivcov si Cenu fair play odniesla Adriána Szilágyiová (ILYO Košice).

Víťazi jednotlivých kategórií MSR:

žiaci - do 27 kg: Daniel Dobrota (Rožňava), do 33 kg: Lukáš Sliacky (KORYO), do 40 kg: Boris Lieskovský (ILYO), do 45 kg: Roman Hmilanský (ILYO), do 55 kg: Miroslav Sivčo (Humenné), +55 kg: Tomáš Radimský (ILYO)

žiačky - do 45 kg: Lucia Megyešová (KORYO)

juniorky - do 52 kg: Andriána Szilágyiová (ILYO), do 55 kg: Zuzana Kovaľová (ILYO), do 68 kg: Jana Ilašenková (ILYO)

juniori - do 45 kg: Libor Kykal (Liptovský Mikuláš), do 51 kg. Marko Columby (KORYO), do 59 kg: Cyril Uhrinec (ILYO), do 73 kg: Jozef Kalafus (ILYO), do 78 kg: Štefan Gunda (Rožňava)

ženy - do 59 kg: Helena Kalafusová (ILYO)

muži - do 67 kg: Ondrej Cehlár (Liptovský Mikuláš), do 78 kg: Ján Valalik (Humenné), + 78 kg: Ivan Žolna (ILYO)   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]