magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Spišskonovoveské Embraco získalo certifikát systému životného prostredia
@ Aktuálne -> Región      Dec 09 2004 - 12:20 GMT
Spišská Nová Ves 9. decembra (TASR) - Certifikát riadenia systému životného prostredia podľa novej verzie normy ISO 14 001, ktorá vstúpila do platnosti 15. novembra 2004, získalo medzi prvými Embraco Slovakia zo Spišskej Novej Vsi.

Slovenský závod brazílskej spoločnosti Embraco na výrobu kompresorov certifikovala BVQI Slovakia. Jej riaditeľka Katarína Srdošová zdôraznila, že medzinárodná norma platí od roku 1996, pričom nová revízia kladie vyššie nároky na environmentálnu výkonnosť firiem a zhodu s právnymi požiadavkami. Presne definuje, čo má vedenie firiem preskúmať v systéme manažovania, pri vybavovaní sťažností či prehlbovaní ekologického myslenia a správania sa zamestnancov i dodávateľov.

Na riadenie systému životného prostredia podľa ISO 14 001 sa Embraco Slovakia intenzívne pripravovalo dva roky. Hneď po tom, ako získalo medzinárodný certifikát kvality ISO 9001. V závode, ktorý vyrába kompresory a kondenzačné jednotky pre domáce aj komerčné chladenie, funguje presná procedúra na triedenie a recykláciu odpadov. Do dočasného zhromaždiska odpadov, ktoré spåňa zákonné požiadavky, investoval závod viac ako 5 miliónov Sk.

Certifikovaný systém riadenia životného prostredia chráni zamestnancov i ľudí v komunite. Embraco vníma a rešpektuje spoločenskú zodpovednosť o to viac, že objem tohtoročnej produkcie vzrástol o viac ako 60 %.

Generálny riaditeľ Embraco Slovakia Lainor Driessen spresnil, že závod vlani vyrobil 2,2 milióna kompresorov a kondenzačných jednotiek. V roku 2004 to už bude 3,3 milióna. Blíži sa tak k naplneniu výrobných kapacít, ktoré predstavujú ročnú produkciu 4 miliónov kompresorov.

Spoločnosť zamestnáva 2 100 ľudí a postupne zvyšuje aj podiel domácich dodávateľov, v tomto roku o 14 %. Spomedzi 126 dodávateľov je takmer tretina lokálnych. Zo slovenských sú to napríklad U.S. Steel Košice, Kapa Štúrovo či C.I.M.A. Slovakia v Poprade. V budúcom roku má ich podiel vzrásť najmenej na dvojnásobok.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]