magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Takmer 6500 kíl gaštanov nazbierali košické deti pre zvieratá v zoo
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny      Dec 10 2004 - 08:20 GMT
Košice-Kavečany (TASR) - Takmer 6500 kilogramov gaštanov, čo bolo desaťnásobne viac než vlani, nazbierali počas tejto jesene pre zvieratká v zoo deti košických základných a materských škôl.

Pre zoo tak ušetrili pri nákupe potravín najmenej 13 000 korún. Gaštanmi budú ošetrovatelia postupne vylepšovať zimné kàmne dávky najmä dančej zveri, muflónom, kozám, ale s chuťou ich konzumujú aj ďalšie kopytníky.

Celomestskú akciu zorganizovala košická zoo už po druhý raz a najaktívnejších školákov odmenila cenami od sponzorov. Ako dnes informovali z vedenia bezkonkurenčne najlepší zberači, a teda aj priatelia zvieratok, sú na ZŠ Bruselská v Košiciach, kde nazbierali takmer 1400 kilogramov gaštanov. Matka dvoch žiačok školy - sestier Szegedyových dokonca prepravila celé množstvo vlastným autom do areálu zoo.

Celkove sa zapojilo do akcie 15 ZŠ, 14 MŠ, 111 tried a 244 jednotlivcov. Najlepšia z nich - Zuzanka Rajčanová, ktorá nazbierala s pomocou rodičov 153 kilogramov, navštevuje MŠ na Jaltskej ulici. O tom, že osud zvieratok košickej zoo v zime nie je ľahostajný ani deťom z iných regiónov, dokázal Erik Propper z Prešova, ktorý reagujúc na výzvu doviezol štyridsať kíl gaštanov.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]