magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Košice chcú pomôcť Tatrám predajom vetvičiek zo smršťou vyvrátených stromov
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny      Dec 17 2004 - 08:23 GMT
Košice (TASR) - Zaujímavou iniciatívou chce pomôcť zdevastovaným Tatrám mesto Košice. Pomocou brigádnikov sa rozhodlo pripraviť z vyvrátených stromov pre slovenské a české domácnosti symbolickú vianočnú vetvičku.


Každý, kto si ju kúpi za 50 korún, prispeje na obnovu Tatier. "Výťažok z predaja skutočných tatranských vetvičiek zo stromov vyvrátených smršťou, bude použitý na obnovu tamojšej prírody prostredníctvom mesta Vysoké Tatry," informovala dnes TASR hovorkyňa košického magistrátu Zuzana Bobriková. Vetvičky budú dobrovoľníci predávať vo všetkých mestách, ktoré sa do tejto iniciatívy zapojili.

Do Vysokých Tatier včera skoro ráno smeroval prvý autobus s 35 obyvateľmi Luníka 9 a štyrmi koordinátormi zo Správy mestskej zelene a Mestských lesov Košice. Mesto im zabezpečilo pracovné odevy, náradie i stravu.

Hoci iniciátori Tatranskej vianočnej vetvičky predpokladali, že sa im za jeden deň podarí pripraviť 10 tisíc vetvičiek, brigádnici ich včera zvládli 12 tisíc. Rovnaké množstvo by malo byť k dispozícii aj v piatok. Všetky pripravené vetvičky budú uskladnené v Tatrách a počas víkendu ich označia dobrovoľníci – študenti visačkami. Už v pondelok ich začnú distribuovať do miest, ktoré sa zapojili do iniciatívy.

Podľa Bobrikovej, záujem o predaj vianočných tatranských vetvičiek potvrdil magistrát hlavného mesta SR Bratislavy. V priebehu piatka očakávajú kladné stanovisko aj od magistrátu hlavného mesta ČR Prahy. Od pondelka by sa mali objaviť aj v Košiciach.

Iniciatívu podporilo Ekumenické spoločenstvo cirkví na území mesta Košice, Občianske združenie Čisté Tatry, Tatranská informačná a rozvojová agentúra a MVO ¼udia a voda.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]