magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Vybudovanie rýchlostnej cesty R4 Košice-Milhosť ohrozuje slovenská strana
@ Aktuálne -> Región      Dec 28 2004 - 16:41 GMT
(TASR) - Vybudovanie cezhraničnej rýchlostnej komunikácie R4 Košice - Milhosť v stanovenom termíne ohrozuje slovenská strana.
"Máme veľké resty. Ešte sme nedostali ani jedno územné rozhodnutie od obcí na celom úseku, ktoré sú na trase smerom na maďarskú hranicu. Nemôžeme preto pokračovať ani v príprave projektovej dokumentácie. Objavili sa pochybnosti o vhodnosti trasy, dokonca sú aj pochybnosti o postavení hraničného priechodu," informoval počas nedávnej návšteve Košíc minister dopravy, pôšt a telekomunikácií SR Pavol Prokopovič.

Minister potvrdil, že podľa zatiaľ posledných rokovaní s maďarskou stranou bol termín ukončenia stavby stanovený na rok 2008. Podstatné zmeny však navrhuje obec Kechnec, vrátene dvojkilometrového posunu hraničného priechodu, s čím však maďarská strana zatiaľ nesúhlasí. Prokopovič si však podľa vlastných slov uvedomuje nevyhnutnosť prepojenia regiónu na diaľničnú sieť.

Predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rudolf Bauer stále verí, že napriek problémom bude táto 17-kilometrová cesta, ktorá prinesie očakávané napojenie východného Slovenska na transeurópsku diaľničnú sieť, ukončená v novembri 2008. Pripomenul zodpovednosť starostov za faktické ohrozenie začiatku stavby a dôležitosť dodržania časového harmonogramu. "Keď investori vedia, že vtedy bude spojenie, tak sa inak rozhodujú. Dopravná infraštruktúra je kľúčová pre rozhodovanie investorov. Robíme všetko aj pri rozhovoroch s centrálnymi orgánmi, ale aj vo vnútri regiónu, aby sa cestná štruktúra zlepšila, teda, aby prišla diaľnica nielen zo západu, ale aj z juhu," povedal Bauer.

ver gl   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]