magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Vodné pólo: Pólistom roka na Slovensku Karol Bačo, Chorvát Matutinovič pri repre
@ Aktuálne -> Šport      Dec 29 2004 - 07:52 GMT
Košice (TASR) - Najlepším slovenským vodným pólistom roka 2004 sa stal košický rodák Karol Bačo, hráč španielského prvoligového tímu CN Atlétic Barceloneta. V sedmičke najlepších hráčov sezóny, ktorú určili odborníci, sú okrem neho ďalší pólisti pôsobiaci v zahraničných kluboch: Michal Gogola (Fr., EN Tourcoing), Jozef Hrošík a Gejza Gyurcsi (Olympic Nice), Milan Cipov (CN Marseille), Alexander Nagy (Šp.,CN Terrassa), Peter Nižný (WP Aguas de Valencia). Objavom roka sa stali medzi mužmi Lukáš Seman (ŠKP Košice) a medzi ženami Martina Nortíková (KVP Kúpele Piešťany). Výsledky ankety slávnostne vyhlásili v utorok večer v košickom GES-klube.

V ankete fanúšikov Mokrá lopta dostal cez internet najviac hlasov Peter Veszelits (Olivar Zaragoza/Real Canoe Madrid). Okrem bohatého kultúrneho programu sa uskutočnila aj dražba vodnopólových čiapok, ktorej výťažok venujú Spoločnosti detskej onkológie.

Pri tejto príležitosti sa v Košiciach zišiel aj výkonný výbor SZVP. Jedným z hlavných bodov bola stav príprav mužskej reprezentácie na blížiacu sa európsku kvalifikáciu na MS 2005 4.-9. januára v Imperii. Do realizačného tímu pribudol nový člen - 50-ročný chorvátsky tréner Dragan Matutinovič. "Dospeli sme k dohode, dnešným dňom sa Matutinovič stáva zväzovým kapitánom slovenskej vodnopólovej reprezentácie. Zmluvu by sme mali podpísať v najbližších dňoch, možno už v Imperii. Našou predstavou je, a predbežne s tým aj sám súhlasí, aby to bolo až do konca olympijského cyklu, teda do roku 2008. Matutinovič by pomáhal nielen seniorom, ale tiež mládežníckym reprezentačným celkom a klubom," prezradil Eduard Prelovský, prezident Slovenského zväzu vodného póla.

Do Košíc už pricestovali a spoločne so Slovákmi trénovali aj maďarskí vodnopóloví reprezentanti, olympijskí víťazi z Atén. Hoci v 14-člennom kádri zväzového kapitána Dénesa Keménya (zástupcovia šiestich prvoligových celkov, ale i z Dinama Moskva a Florencie) nie sú všetci zlatí medailisti predstavujú silný celok a určite pomôžu slovenskému tímu vo finiši prípravy na kvalifikáciu v Taliansku.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]