magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Neznámy páchateľ si z rožňavskej firmy odniesol 5,5 miliónový lup
@ Aktuálne -> Región      Jan 03 2005 - 15:49 GMT
Košice 3. januára (TASR) - Milionárom cez noc sa stal neznámy páchateľ, ktorý sa v noci z 29. na 30. decembra vlámal do firmy na Betliarskej ulici v Rožňave. Odniesol si odtiaľ hotovosť a zlaté šperky v celkovej hodnote takmer päť a pol milióna Sk.

Páchateľ sa do firmy dostal tak, že vypáčil okno kotolne a umyvárky a ukradol kľúče. Pravým si otvoril dvere kancelárie, kde vypáčil kovovú skriňu a ukradol z nej príručnú pokladničku. Bola v nej uložená finančná hotovosť v slovenských korunách, eurách a dolároch, zlaté šperky a krátka guľová zbraň, ktorú mal v legálnej držbe 48-ročný majiteľ firmy Ján H. z Rožňavy.

Smolu mal pritom aj 26-ročný majiteľov syn, ktorý si v príručnej pokladničke tiež uložil eurá, doláre a šperky zo žltého kovu. Krádežou mu vznikla 485-tisícová škoda.

Vyšetrovateľ Úradu justičnej a kriminálnej polície KR PZ v Košiciach začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin krádeže a pre trestný čin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Informovala o tom hovorkyňa košického KR PZ Jana Demjanovičová.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]