magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Košická zoo pripravuje medvedím pätorčatám narodeninovú párty
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny      Jan 04 2005 - 15:04 GMT
Košice 4. januára (TASR) - Vyše 130 000 návštevníkov mala v roku 2004 košická zoo, čo bolo skoro dvojnásobne viac ako v roku 2003.

Podľa riaditeľa Karola Semana to možno pripísať na vrub predovšetkým medvedím pätorčatám - Mišovi, apíkovi, Dazzle, Bubu a Cindy, ktoré 6. januára oslávia 3. narodeniny. Zoo im pri tejto príležitosti pripravuje narodeninovú párty, na ktorú pozvalo aj krstných rodičov.

Medvedie pätorčatá, ktoré priviedla na svet medvedica Maťa, boli jedným z najvýznamnejších prírastkov v 25-ročnej histórii zoo, pretože narodenie i odchov takého počtu medvedích mláďat je zriedkavosťou, uviedol Seman. Potvrdzuje to ich zápis do Guinnessovej knihy rekordov, ktorý doteraz nebol prekonaný. Len na ich krst prišlo v júni 2002 vyše 20 000 návštevníkov.

Mláďatá odvtedy intenzívne rástli a z pôvodných 1,7 až 2,7 kilogramových medvedích "drobčekov" sú to dnes už vyše 100 kilogramoví statní macovia. Od minuloročného mája sú všetci - v novom, zaujímavo riešenom výbehu a sú najväčším lákadlom zoo. Tá chová 147 zástupcov zvieracích druhov z piatich kontinentov, ale medvedíci sú najčastejším objektom fotoaparátov návštevníkov.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]