magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Český kamionista sa v Čoltove prehnal cez pozemky troch rodinných domov
@ Aktuálne -> Región      Jan 13 2005 - 16:20 GMT
Košice 13. januára (TASR) - Cez pozemky a oplotenie troch rodinných domov v obci Čoltovo v Rožňavskom okrese sa dnes nadránom prehnal český kamionista.

Vodič, 38-ročný Pavel S. z okresu Jindøichùv Hradec riadil vozidlo Volvo s návesom v smere od Rožňavy na Tornaľu. Krátko pred štvrtou hodinou ráno počas prechádzania miernou pravotočivou zákrutou dostal na moste s jazdnou súpravou šmyk a prešiel do protismeru. Najskôr narazil do oplotenia rodinného domu Ladislava H. pričom mu poškodil 16 m plotu. Rútiaci sa kamión to ale nezastavilo. Prešiel cez dvor a narazil do oplotenia susedného domu patriaceho Márii Z. Poškodil jej 10 metrov plotu, rozvodnú skriňu plynu a pivnicu. Ani tieto prekážky však Volvo nezastavili. Opäť prešlo celým dvorom a vrazilo do ďalšieho rodinného domu. Tam konečne zastalo. Tretiemu poškodenému majiteľovi Zoltánovi H. nákladná súprava zničila 10 metrov oplotenia, balkón, garážové dvere a plynovú prípojku.

Pri nehode sa našťastie iba ľahko zranil vinník nehody. Pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky a poveternostným podmienkam. Nariadené mu však bolo odobratie krvi na zistenie alkoholu.

Na kamióne vznikla zhruba 100-tisícová škoda, na rodinných domoch bola predbežne vyčíslená na 50 tisíc Sk.

Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Jana Demjanovičová.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]